Rokiruotę, kad A. Anušauskas eina į Seimo NSGK pirmininkus, o Laurynas Kasčiūnas iš šios pozicijos – į krašto apsaugos ministrus yra pasiūliusi premjerė Ingrida Šimonytė. Taip bent jau sakė pats A. Anušauskas, ir tai, kad toks sprendimas būtų logiškas po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda patvirtino pati I. Šimonytė.

Tačiau iš Seimo girdisi žinios, kad A. Anušauskas nėra vienintelis galimas variantas, kuris svarstomas į NSGK pirmininkas. ELTA rašė, kad Arvydas Pocius, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, buvęs kariuomenės vadas, yra realiausias pretendentas į šias pareigas.

Toks manevras, kuris paliktų besitraukiantį ministrą be reikšmingesnių pareigų, VDU docento vertinimu turi rizikų.

„Anušauskas šiaip jau turi gana kerštingo žmogaus įvaizdį, ir tikrai žmogaus, kuris sunkiai tvarkosi tiek su kritika, ką mes matėme pastaruoju metu, tiek apskritai su kėsinimusi į jo poziciją, ir kuris tą dėmesį ir populiarumą, kurį buvo susikrovęs, tikrai labai vertino. Šitoje vietoje yra atviras klausimas, kaip jis elgsis“, – „Delfi“ sakė I. Kalpokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)