STT direktoriaus pirmuoju pavaduotoju antrai kadencijai paskirtas Jovitas Raškevičius, kuris atsakingas už tyrimų koordinavimą ir baudžiamąjį persekiojimą. Dar vienai kadencijai kuruoti antikorupcinį švietimą ir administravimą paskirtas pavaduotojas Egidijus Radzevičius. Už korupcijos prevencijos ir analitinės antikorupcinės žvalgybos sritis nuo šiol bus atsakingas naujai paskirtas direktoriaus pavaduotojas Elanas Jablonskas.

„(...) Svarbu, kad visa Tarnyba dirbtų kaip viena komanda, o kiekvieno indėlis prisidėtų prie bendro tikslo – kiekviena byla, kiekvienas ikiteisminis tyrimas pravertų ne tik teismo duris, bet kartu ir atskleistų valstybėje įsišaknijusias problemas, kurias būtų galima spręsti pasitelkiant korupcijos prevenciją, antikorupcinį švietimą ir analitinę antikorupcinę žvalgybą. Todėl labai svarbu dirbant kartu ne tik šalinti pasekmes, bet ir priežastis“, – sakė naujasis STT direktorius Linas Pernavas.

Be veiklos tęstinumo, L. Pernavas įvardija ir pirmuosius tikslus, kurių įgyvendinimui planuojama skirti daugiau dėmesio. Kalbėdamas apie korupcijos prevenciją, naujasis STT vadovas pažymi, kad būtina tobulinti viešųjų paslaugų teikimą, skaitmeninti ir automatizuoti paslaugas, atsisakyti nereikalingų procedūrų.

Identifikavus silpniausias vietas, reikšmingas STT vaidmuo – konkretūs pasiūlymai, kaip tobulinti administracines ir viešąsias paslaugas, kad būtų sudaroma kuo mažiau prielaidų korupcijai. Kad sprendimai būtų priimami efektyviai, būtinas STT, Prokuratūros, Teisingumo ministerijos ir Teismų bendradarbiavimas. Taip pat svarbu dėti pastangas tiek stiprinant kriminalinės žvalgybos, tiek ikiteisminio tyrimo kokybę, užtikrinti tinkamą Nacionalinės darbotvarkės korupcijos prevencijos klausimais įgyvendinimą, tolimesnę, efektyvią iniciatyvos „Skaidrumo akademija“ veiklą, ypatingą dėmesį skiriant verslo įtraukimui, rašoma pranešime.

L. Pernavas baigė Lietuvos policijos akademiją ir Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro laipsnį. Savo darbinę karjerą naujasis STT vadovas pradėjo 1995 m. Ignalinos rajono komisariate.

Vėliau vadovavo Zarasų, Utenos, Kauno apskrities komisariatams, nuo 2014 m. vadovavo Lietuvos policijai, o nuo 2019 m. paskirtas Policijos departamento specialiuoju atašė Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją