D. Milašius pareigose pakeitė pulkininką Mindaugą Mažoną, kuris Chodkevičių rūmų kieme Vilniuje naujai paskirtam vadui perdavė SOP vėliavą ir viduramžių kario kalaviją.

Specialiųjų operacijų pajėgose tarnauju ne vienerius metus, esu užgrūdintas. Komandoje kartu su jumis visus iššūkius, visas iškeltas užduotis įveiksime. Aitvarai, savanoriškai pasirinkę SOP kelią, įveikę sudėtingas atrankas, įgavę specialųjį parengimą ir užgrūdinti tarptautinių operacijų ir kitų operacijų. Jūs parodėte pavyzdį, kad Lietuva turi Specialiųjų operacijų pajėgas“, – ceremonijos metu sakė D. Milašius.

Prieš tai D. Milašius vadovavo SOP Vytauto Didžiojo jėgerių batalionui.

Pasak Lietuvos kariuomenės, buvęs SOP vadas M. Mažonas JAV eis atašė pareigas.

„Šis laikotarpis nepašykštėjo mums visiems ne tik daug iššūkių, bet buvo dosnus ir teisingais sprendimais. Užbaigėme misiją Afganistane, tada vėl sugrįžome į „Kabulo 11“ operaciją, evakavome Lietuvos ambasadą Ukrainoje“, – teigė kadenciją baigiantis M. Mažonas.

Vadų pasikeitimo ceremonijoje dalyvavo Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys, Sąjungininkų Specialiųjų operacijų pajėgų vadavietės vadas gen. ltn. Tony Fletcher, Jungtinių Amerikos Valstijų Specialiųjų operacijų pajėgų vadavietės Europoje vadas gen. mjr. Steven G. Edwards bei NATO Specialiųjų operacijų pajėgų ir vienetų vadai.