Pareiškime, skirtame generaliniam prokurorui Dariui Valiui, R. Boreika teigia, kad piktnaudžiaudamas einamomis pareigomis premjeras apskundė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, nors pagal įstatymą neturėjo tokios teisės. R. Boreika prašo iškelti baudžiamąją bylą ne tik premjerui, bet ir jo patarėjui Gintarui Kalinauskui. Generolo nuomone, pasinaudojęs savo įtaka, patarėjas darė poveikį ikiteisminį tyrimą nutraukusiam Generalinės prokuratūros prokurorui Sauliui Verseckui.

Po beveik dvejus metus trukusio tyrimo, nenustatęs jokių nusikaltimo požymių, prokuroras S. Verseckas lapkričio pradžioje nutraukė ikiteisminį tyrimą R. Boreikos atžvilgiu. Tačiau premjeras A. Kubilius sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą apskundė generaliniam prokurorui D. Valiui. Skundas buvo žaibiškai patenkintas - ikiteisminis tyrimas atnaujintas. Generalinės prokuratūros vadovai taip skubėjo atnaujinti tyrimą, kad net nepasitikrino, jog pagal Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas premjeras net neturėjo teisės apskųsti S. Versecko sprendimo..."

Premjeras A.Kubilius apie R.Boreikos užmojus pirmadienį po pasitarimo sakė: „Tokie kaltinimai yra absurdiški, o tai, kad prokuratūra atnaujino bylą, iki teisminį tyrimą, tai yra prokuratūros savarankiškas apsisprendimas ir mes Lietuvoje einam nuosekliai tuo keliu, kad skaidrumo ir išsivalymo visose srityse yra vis daugiau.“