Šeštadienis - jau antroji visą Vilniaus senamiestį užėmusios Kaziuko mugės diena.

407 kartą vykstanti mugė šįmet, planuojama, bus pati didžiausia dalyvių skaičiumi ir užimamu plotu. Nors savaitgalio orai šiluma ir nelepina, mugėje lankytojų netrūksta.

Tris dienas šurmuliuojanti Kaziuko mugė driekiasi nuo Seimo rūmų per visą Gedimino prospektą, T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės, Maironio gatvėmis iki Tymo kvartalo ir Pilies gatve iki Rotušės aikštės, kur vyks kultūrinės programos renginiai.

Rengėjų duomenimis, šįmet dalyvauti mugėje panoro apie pusantro tūkstančio amatininkų, liaudies meistrų, visus metus gaminusių savo produkciją, 85 amatininkai populiarins tautiniu paveldu pripažintus gaminius.

Kaziuko mugėje dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities, Vengrijos amatininkai, išsidėstysiantys netoli Tymo kvartalo. Lankytojus šįmet džiugins ir "Aukštaičių dienų" kultūrinė programa, kurią dovanos beveik visi Aukštaitijos miestai ir rajonai.

Po mugės uždarymo sekmadienį Rotušės aikštėje bus švenčiamos Užgavėnės, ne kasmet sutampančios su Kaziuku. Kadangi į Vilnių suvažiuos daugybė aukštaičių, pagrindinis Užgavėnių personažas šįmet bus ne žemaičių Morė, bet aukštaičių Gavėnas.