Savivaldybės Finansų departamento direktorius Edmundas Kačkus BNS aiškino, kad pinigus VEKS dar gali išsaugoti, jei pateiks dokumentus, liudijančius jų panaudojimą.

"Su jais mes turime problemų - biudžeto lėšomis finansuojamiems projektams galioja tam tikra tvarka, pagal tą tvarką pirmiausia turime gauti dokumentus apie lėšų panaudojimą. Kai tokių dokumentų negauname, manome, kad tos lėšos nebus panaudotos. VEKS atvejis yra būtent toks", - sakė E.Kučkus.

Jo teigimu, planuojama perskirstyti ir kitiems projektams planuotas ir nepanaudotas lėšas, pavyzdžiui, numatytas Verkių dvaro sodybos aplinkos sutvarkymui, tačiau VEKS skirti pinigai sudaro bene didžiausią dalį.

"Mes tų pinigų visiškai atimti nenorime, norime tik susitvarkyti pinigų srautus: jeigu kažkas bus nepanaudota, norime skirti kitoje vietoje, o paskui rengdami kitų metų biudžetą į tai atsižvelgsime ir tuos dalykus jiems finansuosime", - aiškino E.Kučkus.

VEKS atstovas spaudai Albertas Barauskas BNS aiškino, kad Tarybos sprendimas - stebinantis, nes visos savivaldybės programai skirtos lėšos - suplanuotos.

"Žinia apie Vilniaus savivaldybės planus sumažinti finansavimą buvo netikėta. VEKS ir Vilniaus mieto savivaldybė yra pasirašiusios sutartį dėl 12 mln. litų skyrimo 2008 m. viešosios įstaigos VEKS administraciniams kaštams padengti, nacionalinės programos rinkodaros ir viešųjų ryšių projektams įgyvendinti. Vadovaujantis šia sutartimi, visi numatytų skirti pinigų panaudojimas yra suplanuotas, pasirašytos sutartys ir t.t.", - BNS teigė A.Barauskas.

Trečiadinį po pateikimo palaimintame projekte numatyta perskirstyti per 3,5 mln. litų.

Kitais metais Vilnius taps Europos kultūros sostine.