Tarybos narių pateiktose liepos-rugsėjo ataskaitose darbščiausi atrodo Darbo partijos atstovai - trys jų išdirbo daugiau nei 400 valandų. Savivaldybių tarybos nariams už darbą mokama pagal jų pačių nurodytą valandų skaičių, rašo "Vilniaus diena".

Darbo partijos atstovė Jolanta Gaudutienė nurodė, kad per ketvirtį iš viso dirbo 440 valandų, arba po 6,7 valandos per dieną. Pagal sostinės tarybos nustatytą valandinio darbo užmokesčio vidurkį už šį darbą per tris mėnesius ji užsidirbo 5,7 tūkst. litų neatskaičius mokesčių. Antrą metų ketvirtį politikė dirbo kiek mažiau - po 5,9 valandos per dieną ir uždirbo apie 5,3 tūkst. litų.

J.Gaudutienė prieš savivaldos rinkimus Vyriausiajai rinkimų komisijai yra nurodžiusi, jog yra bendrovės "Baltic Industrials" akcininkė bei komercijos direktorė.

Jos partijos kolegė, tarybos narė Natalija Sliachtič posėdžiuose ir su rinkėjais plušo 504 valandas, t. y. beveik visą 8 valandų darbo dieną, ir uždirbo apie 6,5 tūkst. neatskaičius mokesčių. Prieš tai, kovą-birželį, ji dirbo 423 valandas (per dieną - po 6,5 valandos) ir uždirbo apie 5,7 tūkst. litų popieriuje.

"Sausio mėnesį turėjau atostogas, dirbau dieną naktį žmonių labui. Rugsėjį taip pat turėjau atostogų savo sąskaita - dirbau gal savaitę, visą vasarą taip pat atostogavau", - tvirtino tarybos narė.

Dar ji dirba savivaldybės Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos administratore. Šio centro vadovo Romualdo Sabaliausko teigimu, moteris kasdien po septynias su puse valandos būdavo šiame darbe.

Socialdemokratė Vitalija Kliukienė nurodo per tris vasaros mėnesius dirbusi 493 valandas, arba po 7,5 valandos per dieną. Jai, pirminiais skaičiavimais, už tai skirtas apie 6,4 tūkst. litų atlyginimas neatskaičius mokesčių. Nors balandį-birželį darbo dienų buvo mažiau, politikė dirbo net valanda daugiau ir per šį laiką neatskaičius mokesčių gavo apie 6,7 tūkst. litų atlyginimą.

Tuo pačiu V.Kliukienė jai priklausančioje bendrovėje Agrochemijos paslaugų centre eina finansų ir administravimo direktorės pareigas.