Skyriaus pirmininko rinkimuose dalyvavo ir Seimo narys Algirdas Sysas, tačiau po slapto balsavimo paaiškėjo, kad jį parėmė kiek mažiau partijos kolegų. Už R. Adomavičių balsavo 148 konferencijos delegatai, už A. Sysą - 110.

Pliekė R.Adomavičių dėl prastų rezultatų

R. Adomavičių dėl prastų rezultatų Vilniuje tiesiogiai kritikavo partijos vicepirmininkas, Seimo narys Juozas Olekas bei kiti partijos atstovai. Kad esant prastiems rezultatams reikia ieškoti naujų žmonių, kuriais vilniečiai pasitikėtų, sakė ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Algirdas Butkevičius.

„Sumažėjo balsavusių už mus žmonių skaičius, sumažėjęs procentas, sumažėję mandatai. Beveik lygiai prieš dvejus metus ar šiek tiek daugiau man teko konkuruoti su Romu dėl skyriaus pirmininko pozicijų. Ir aš puikiai prisimenu savo tuometinio konkurento iš šios tribūnos užbrėžtą tikslą: jeigu aš būsiu skyriaus pirmininkas, kitoje savivaldybės taryboje mes turėsime 10 mandatų“, - iš tribūnos šeštadienį kalbėjo J. Olekas.

DELFI primena, kad šiuose savivaldos rinkimuose socialdemokratai Vilniuje iškovojo 5 mandatus, kai per praeitus rinkimus buvo laimėję 6 mandatus, nors vėliau dėl skilimų ir jungimųsi mandatų skaičius keitėsi.

„Šiandien mes turime konstatuoti, kad, nežiūrint aktyvios ar dar aktyvesnės veiklos, rezultatas yra toks, koks yra, tai yra prarasti balsai, prarastas vilniečių pasitikėjimas ir prarasti mandatai“, - nusivylimo neslėpė J. Olekas.

Politikas taip pat pažymėjo, kad apskritai Vilniuje socialdemokratai Vilniuje neturi savo veido, nors dirbo valdančioje koalicijoje ir užėmė atsakingas pareigas – administracijos direktoriaus bei vicemero. Pasak J. Oleko, socialdemokratai sostinėje nei padidino darželių skaičių, nei pagerino medicinos paslaugų prieinamumą, nei ėmėsi kokios kitos visuomenei svarbios veiklos.

„Aš manau, kad atsakomybė turi būti labai aiški – jeigu mes nesugebėjome to padaryti per trejus, ketverius arba per dvejus šio ataskaitinio laikotarpio metus, tai kodėl mes turėtume tikėtis, kad per kitus dvejus metus padarysime kitaip?“, - klausė parlamentaras.

Jam antrino partijos kolegė Rasa Navickienė, kuri teigia R. Adomavičiaus ataskaitoje perskaičiusi tik tiek, kad dėl visko kalti buvę Seimo rinkimai, kurie lėmė, jog socialdemokratai nacionalinėje politikoje tapo opozicija.

„Iškeltas klausimas, kodėl nepavyksta pasiekti, kad Vilniaus mieste socialdemokratai turėtų didesnę įtaką? Ir iš karto kalti konservatoriai, masonų ložė, partizaninis judėjimas...“, - piktinosi R. Navickienė.

A.Butkevičius: reikia ieškoti naujų žmonių

Algirdas Butkevičius
Didelio optimizmo dėl esamos įtakos Vilniuje neišsakė ir partijos pirmininkas A. Butkevičius. Jis siūlė nepainioti Seimo ir savivaldos rinkimų, nes tai yra skirtingi dalykai. Be to, A. Butkevičius pasakoja prieš rinkimus važinėjęs po įvairius rajonus ir kituose skyriuose, pasak jo, tikrai buvo daroma daugybė darbų, kurie patraukė visuomenės simpatijas.

Politikas, be kita ko, teigė, kad Lietuvoje apie vieną milijoną rinkėjų sudaro pensininkai ar žmonės su negalia.

„Kiek mes padarėme pareiškimų, kokią programą Vilniaus mieste buvome numatę, kaip padėti šitiems žmonėms? Bet išeidavom ir kalbėdavom: pabrangs šiluma, pabrangs vanduo. Tai ką jūs norite įgyti rinkėjų pasitikėjimą po tokių žodžių?“, - piktinosi A. Butkevičius bei pridūrė, kad apskritai socialdemokratams būtų jau laikas laimėti ir didžiųjų miestų vienmandatėse apygardose į Seimą.

„Norime to ar nenorime, turime su tuo susitaikyti – jeigu rezultatai nepasiekti, jeigu mumis rinkėjai nepasitiki, tai turime ieškoti kitų variantų arba kitų žmonių, kuriais galėtų pasitikėti“, - reziumavo partijos pirmininkas.

Tačiau dalis partijos atstovų aiškino, jog prie savivaldos rinkimų visiškai neprisidėjo partijos centrinis rinkimų štabas. Pavyzdžiui, viena konferencijos delegatė teigė, kad taikyti vienasmenę atsakomybę už rinkimų rezultatus Vilniuje vien tik R. Adomavičiui, yra neteisinga, nes dirbti turėjo visa komanda.

Ji netgi pasiūlė padėkoti R. Adomavičiui už dvejus vadovavimo skyriui metus ir išrinkti šioms pareigoms dar dvejiems metams.

V.Milėnas: savivaldybė nėra nei UAB'as, nei įdarbinimo įstaiga

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas taip pat stojo ginti savo kolegos R. Adomavičiaus ir aiškino, kad trokštant laimėti rinkimus būtina dirbti visiems bei galvoti, ką patys gali duoti savo partijos kolegoms.

Politikas taip pat sako, kad tiek jis pats, tiek visa frakcija, dirbusi savivaldybėje, visuomet stengėsi padėti partiečiams, kiek galėjo, tačiau, pasak V. Milėno, savivaldybė nėra nei UAB'as, nei įdarbinimo įstaiga.

„Mes dirbome savivaldybėje, per tą laiką visada susitikdavome su žmonėmis, kalbėjome, kiek galėjome, stengėmės padėti. Sakiau jau tarybos posėdyje, bet čia platesnė auditorija, tai pakartosiu: savivaldybė nėra nei UAB'as, nei įdarbinimo įstaiga ir nesusikoncentruokime ties ta mintimis“, - kalbėjo V. Milėnas, kuris yra išrinktas į naujos kadencijos savivaldybės tarybą.

R.Adomavičius: mano giminė apraizgyta „Rubicon“ voratinklio

Galiausiai po diskusijų apie rinkimų rezultatus, socialdemokratai perėjo prie skyriaus pirmininko rinkimų, o pretendentai tapti skyriaus vadovais turėjo atsakyti į konferencijos delegatų klausimus. Didžioji klausimų dalis buvo susijusi su skyriaus sekretoriato darbu, būsimais planais ir darbais.

Vienas partijos narys pasiteiravo R. Adomavičiaus, ar tiesa, kas šnabždamasi, kad vos ne visa politiko giminė dirba su „Rubicon group“ (dabar „Icor“) susijusiose įmonėse.

„Taip, mano visi giminės yra Rubicon'o voratinklyje, pradedant manimi. Tuoj papasakosiu. Mano brolis gyvena Alytuje, žinote, kokio lygio ten nedarbas. Jis pradžioje dirbo Maximos parduotuvių priežiūros vadybininku, meistru – pavadinkime. Važiuoja ir prižiūri tuos pastatus. Dabar jau trys ar ketveri metai jis dirba „City Service“ padalinyje. Kadangi sesers vyras neturėjo darbo, jis yra elektrikas, tai jį priėmė į savo brigadą dirbti elektriku. Na, o jo dukra sudarinėja sąmatas kažkokiame padalinyje, kuris yra Vilniuje. Tai štai, visa giminė yra Rubicon'o voratinklyje“, - pareiškė R. Adomavičius, tačiau nepaaiškino anksčiau išsakytų žodžių, jog „Icor“ apraizgė ir jį patį.