Pirminiu reitingavimu, europarlamentaras J. Olekas surinko per 4 tūkst. reitingo balsų, Seimo narė Orinta Leiputė – beveik 2,9 tūkst. balsų.

Trečioje vietoje liko buvęs partijos pirmininkas Vytenis Povilas Andriukaitis (2,6 tūkst.). Nedaug atsiliko ir socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė (2,2 tūkst.), buvęs partijos pirmininkas Gintautas Paluckas (2 tūkst.).

Tarp sąrašo lyderių yra ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas, Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, parlamentaras Julius Sabatauskas, Vilniaus rajono meras R. Duchnevičius ir Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Partijos rinkimų štabo vadovas Robertas Duchnevičius patikino, kad sąrašas dar gali keistis, mat jį sudarant reikia atsižvelgti į statute įtvirtintas lyčių lygybės ir jaunimo kvotas. Taip pat komisija dar laukia informacijos, ar niekas iš reitinguotų kandidatų neatsisakys dalyvauti EP rinkimuose.

Pasak R. Duchnevičiaus, sąrašas bus patvirtintas jau vasario 3-ą vykstančios LSDP konferencijos metu. Iki šios datos dėl savo dalyvavimo EP rinkimuose turi apsispręsti ir V. Blinkevičiūtė.

„Jeigu dalyvautų V. Blinkevičiūtė, ji būtų įrašyta pirmu numeriu. Tas sprendimas bus priimtas šią savaitę ir patvirtintas per konferenciją.

Jeigu lyderis apsisprendžia rinkimuose dalyvauti, tai jis prisiima atsakomybę ir vesti tą sąrašą į priekį“, – Eltai teigė R. Duchnevičius.

EP rinkimai Lietuvoje vyks šių metų birželio 9 dieną. Prezidentą Lietuvos gyventojai rinks gegužę.