Taip pat planuojama priimti sprendimą dėl partijos tarybos posėdžio sušaukimo rugsėjo 23 dieną.

LSDP valdyba yra rekomendavusi nepasirašyti jokių susitarimų su „valstiečiais-žaliaisiais“ iki prezidiumo posėdžio.

Praėjusią savaitę Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas žurnalistams sakė, kad per rugsėjo 23 dieną vyksiantį partijos tarybos posėdį turėtų būti priimtas sprendimas dėl koalicijos likimo ir bendradarbiavimo formato su „valstiečiais“. Jo teigimu, gali būti siekiama pasirašyti memorandumą ar apsispręsta dėl kitokio bendradarbiavimo formato.

„Mes priėjom tikrai logišką, mano galva, sprendimą, kad tie klausimai turi būti sprendžiami prezidiume ir taryboje“, - po praėjusį penktadienį vykusio Socialdemokratų partijos valdybos posėdžio sakė G. Paluckas.

Kaip jau skelbta, socialdemokratų prezidiumas kreipėsi į skyrius ir LSDP tarybą, prašydamas įvertinti LSDP darbo prasmę valdančiojoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Rugsėjo 14 dienos duomenimis, iš 60 LSDP skyrių nuomonę jau išreiškė 55. Iš jų 42 skyriai siūlo socialdemokratams trauktis iš valdančiosios koalicijos su valstiečiais žaliaisiais, 6 skyriai ragina persiderėti dėl koalicijos sutarties ir 7 norėtų toliau dirbti koalicijoje.