Tai antradienį žurnalistams po Socialdemokratų partijos frakcijos posėdžio sakė frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Ji užsiminė, kad gali būti svarstoma galimybė pasiūlyti B. Bradauskui vadovauti kitam Seimo komitetui. Frakcijos seniūnė atsisakė įvardinti, koks tai galėtų būti komitetas. „Gali būti ir toks variantas.(...) Galutinio sprendimo dar nėra. Manau, kad sprendimas bus tinkamas ir socialdemokratai puikiai suvokia ir viešųjų ir privačių interesų derinimą ir į tai žiūri taip pat atsakingai“, – sakė I. Šiaulienė.

Kalbėdama apie B. Bradausko sūnaus Dainoro karjerą, ji pastebėjo, kad Seimo narių vaikai siekia karjeros savo pastangomis, o ne tėvų protekcija. „Daugelis iš jų savo kompetencija ir žiniomis yra net ir praaugę savo tėvus, tai čia mes nematome problemos ir tikrai negalima tapatinti Dainoro Bradausko karjeros pasiekimų su tuo, kad tėvas yra Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas“, – sakė I. Šiaulienė.

Pasak jos, kol kas dar nėra įsakymo dėl D. Bradausko paskyrimo, nes po konkurso laimėjimo yra tikrinamas atitinkamų tarnybų ir žinybų.

„Šiandien pasikeitėme nuomonėmis, buvo išreikštos dvi pozicijos: ir palaikanti, ir tai, kad pats Bronius Bradauskas turi priimti sprendimą. Juridiškai žiūrint, teisine tvarka nėra tiesioginės atskaitomybės biudžeto komitetui, tai yra vykdomoji institucija, ją kontroliuoja Finansų ministerija ir Vyriausybė. Buvo siūlymas kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją, kad jinai atsakytų, jeigu yra tokių abejonių. Mes puikiai suprantame, kad opozicija išnaudos šitą ginklą ir mes būsime mušami iki kadencijos pabaigos“, – svarstė I. Šiaulienė, pažymėjusi, kad kol kas nėra galutinio frakcijos verdikto.

Jos nuomone, frakcija ras protingą išeitį ir sprendimą.

Pats B. Bradauskas sakė kol kas nepriėmęs sprendimo, nes jo sūnus Dainoras dar nesąs oficialiai paskirtas Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovu.

„Kai bus paskirtas sūnus ar nepaskirtas, tada aš ir spręsiu šitą klausimą“, – žurnalistams sakė B. Bradauskas.

Jo teigimu, dauguma frakcijos narių jį palaiko. „Nebuvo priimta jokio sprendimo šiandien, bet palaikymo gavau labai daug, daugiau kaip 70 proc. (...) Jeigu bus paskirtas sūnus, tada atsisėsime su Premjeru, su frakcijos vadovybe ir spręsime tą klausimą. Nemanau, kad čia mano postas yra tokios valstybinės svarbos ir valstybinės reikšmės. Pavyzdžių daug Lietuvoje yra, kur, taip sakant, ir vienos, ir kitos pavardės yra, ir vaikai... Tai ką dabar, jeigu išauginau, garbingai išauklėjau gabų sūnų, tai ką jis negali užimti jokio posto? Dėl to, kad aš išauklėjau gerai, aš turiu nukentėti senatvėje? Kur čia yra logika? Bet kažkam reikia, kad aš nebūčiau, tai jau kitas dalykas“, – svarstė B. Bradauskas.


Dainorui Bradauskui
laimėjus konkursą į Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovus, Seimo opozicija pareikalavo, kad parlamento vadovybė atšauktų jo tėvą iš komiteto, vykdančio ir mokesčių inspekcijos parlamentinę kontrolę, pirmininkų. Pasak, Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus, remiantis Seimo statutu, parlamentarai privalo vengti interesų konflikto. Premjeras ir socialdemokartų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius prėjusią savaitę pareiškė, kad B. Bradauskas trauksis pats.

„Jis teisiškai galėtų nesitraukti, bet jis puikiai supranta, kad etiniu požiūriu tai būtų labai plačiai eskaluojama“, – sakė Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Pats B. Bradauskas sakė, kad paklus, jei taip nutars visa socialdemokratų frakcija.

„Man teisininkai yra išaiškinę, kad nėra jokio konflikto. Tai nesvarbu, mes svarstysime frakcijoje, žiūrėsim tuos dalykus – gaila, kad su manim dar niekas nekalbėjo, o apauga komentarais. Tai nelabai gerai partijoje“, – teigė B. Bradauskas.

Jei B. Bradauskas pasitrauks, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku gali tapti komiteto nariai socialdemokratai Antanas Nesteckis arba Andrius Palionis. Taip pat minima ir buvusios ūkio ministrės Birutės Vėsaitės pavardė.