Kaip teigia LSDP atsakingasis sekretorius Justas Pankauskas, būtent ją didžioji dalis partijos skyrių norėtų toliau matyti vadovaujant partijai. V. Blinkevičiūtės kandidatūrą iškėlė net 44 skyriai. Šeši skyriai kėlė prieš dvejus metus partijos pirmininko posto siekusio europarlamentaro Juozo Oleko kandidatūrą, 14 skyrių kandidatu norėtų matyti Jonavos rajono merą Mindaugą Sinkevičių.

Ir nors apie pastarojo kandidatūrą spėjo užsiminti V. Blinkevičiūtė, pats M. Sinkevičius tvirtina, kad nėra apsisprendęs dėl dalyvavimo socialdemokratų pirmininko rinkimuose. Viena vertus, politikas sako, kad dar turi kelias dienas pagalvoti, kita vertus, atvirauja jis, reikia pripažinti ir dabartinės pirmininkės indėlį partijai sėkmingai susiklosčiusiuose savivaldos rinkimuose.

„Akivaizdu, kad Viliją Blinkevičiūtę ir jos kandidatūrą remia daugiausiai skyrių. Aš manau, kad tai neatsitiktinis dalykas, nes ir pati Vilija visuomenės nuomonės apklausose yra matoma ir įvertinama. Ji papuola į top trejetuką politikų, kurių reitingai yra teigiami. Geras pasirodymas savivaldos rinkimuose tikrai yra lyderystės ir partijos kilimo požymis... Ir tai atsitiko Vilijai Blinkevičiūtei vadovaujant“, – Eltai sakė M. Sinkevičius.

„Skyriai turbūt indikuoja, kad Vilija Blinkevičiūtė turėtų tęsti savo darbą. Aš pats dar esu neapsisprendęs. Dar turiu šiek tiek laiko sprendimui priimti, įvertinęs ir skyrių pasitikėjimą, ir apsispręsti, ar teikti pareiškinius dokumentus dalyvauti rinkimuose, ar vis tik pasielgti kitaip“, – teigė M. Sinkevičius.

O apsispręsti dėl kandidatavimo M. Sinkevičius turi laiko iki balandžio 5 d. 17 val. Tada baigsis kandidatų dokumentų dėl dalyvavimo LSDP pirmininko rinkimuose pateikimo terminas.

Tuo tarpu šešių LSDP skyrių iškeltas J. Olekas regis jau apsisprendė. Jis greičiausiai tik padėkos partijos bičiuliams už iškeltą jo kandidatūrą. 2021 m. LSDP pirmininko rinkimuose dalyvavęs J. Olekas tvirtina – geriausia būtų, jei V. Blinkevičiūtė tęstų prieš dvejus metus pradėtą darbą.

„Aš manau, kad mes labai sėkmingai dabar esame viską susidėlioję ir judame į priekį. Galvoju, kad Vilija turėtų eiti be keitimų toliau iki Europos parlamento, prezidento ir Seimo rinkimų. Turėtume išlaikyti tą pačią komandą ir lyderį, kad galėtume pasiekti kuo geriausią rezultatą. Savivaldos rinkimus laimėjome, turime gerą potencialą, tada nereikėtų daryti permainų“, – Eltai sakė europarlamentaras.

„Aš manau, kad komandai toliau darbuotis reikia Vilijai vadovaujant“, – pridūrė J. Olekas.

Tai, kad partijai turėtų toliau vadovauti V. Blinkevičiūtė mano ir LSDP 2017-2021 metais vadovavęs Gintautas Paluckas.

„Aš tikrai palaikyčiau ir esu tikras, kad visa partija palaikytų. Vilija tikrai atitinka žmonių lūkesčius ir atliepia emocinį palaikymą. Net neabejoju, kad jei ji priims sprendimą dalyvauti – partija jai tikrai išreikš pasitikėjimą ir duos mandatą toliau važiuoti“, – sakė politikas.

V. Blinkevičiūtė rimtai svarsto, ar siekti dar vienos LSDP pirmininkės kadencijos

Šeštadienį dabartinė LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė tvirtino, kad šiuo metu labai rimtai galvoja, ar dar kartą kandidatuoti į partijos pirmininko postą.

„Galvoju apie tai, labai rimtai galvoju apie tai“, – šeštadienį žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų lyderė užsiminė apie partijos skyrių iškeltą jos pavaduotojo Jonavos rajono mero M. Sinkevičiaus kandidatūrą. Pasak jos, tai yra labai geras partiečių pasirinkimas.

„Mes stipri partija, turime ne vieną kandidatą. Pavyzdžiui, Mindaugas Sinkevičius yra iškeltas ir, aš manau, kad tai yra labai gera kandidatūra, rimtas pasirinkimas“, – sekmadienį žurnalistams sakė LSDP pirmininkė.

Pirmasis LSDP pirmininko rinkimų turas numatomas balandžio 27-30 d. V. Blinkevičiūtė partijai vadovauja nuo 2021 m. Ji buvo išrinkta dviejų metų kadencijai.