Politiniais partneriais socialdemokratai laiko socialliberalus. LSDP prezidiumo nariai palankiai įvertino galimybę drauge su Naująja sąjunga per savivaldybių tarybų rinkimus sudaryti bendrus sąrašus.

Vienas socialdemokratų lyderių Česlovas Juršėnas apgailestavo, jog kai kuriose savivaldybių tarybose socialdemokratai ir socialliberalai tebėra skirtingose barikadų pusėse.

Prie partnerių kairieji taip pat linkę priskirti ir Valstiečių partiją bei Kazimieros Prunskienės vadovaujamą Naujosios demokratijos partiją.

Tačiau nemažai prezidiumo narių apie ekspremjerę atsiliepė nepalankiai - kaip apie nepatikimą ir neprognozuojamą partnerę. Socialdemokratai prisiminė, kad pagal bendrą sąrašą į Seimą patekusi K.Prunskienė vėliau įkūrė atskirą frakciją.

"Jei K.Prunskienė taps susijungusių Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų vadove, bendrauti su šia organizacija bus gana sudėtinga", - LSDP prezidiume nuskambėjo ir tokia mintis.

LSDP prezidiume būta siūlymų steigti partijoje valstiečių liaudininkų frakciją, jeigu Valstiečių partijos atstovai to pageidautų. LSDP norėtų bendradarbiauti ir su Lenkų rinkimų akcija, kurios atstovai Seime kol kas nepasiskelbė opozicija.

Tuo tarpu apie Socialistų partiją socialdemokratai atsiliepė labai skeptiškai. Juos taip pat ne itin domina kitos mažus reitingus turinčios organizacijas.

Anot vieno politinės apžvalgos autorių Č.Juršėno, šios diskusijos tikslas buvo kiek aiškiau nustatyti partijos vietą šalies politiniame žemėlapyje: "Turime apibrėžti mūsų partnerius, su kuriais galime tartis, su kuriais - peštis".