„Aš mūsų socialdemokratų partijos vardu noriu padėkoti visiems žmonėms, kurie atėjo į EP rinkimus ir kad atidavė savo balsus už socialdemokratų partiją.

Mes pasiekėme istorinę pergalę EP rinkimuose, nes surinkome daugiausia balsų, kiek dalyvavome EP rinkimuose“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Antras dalykas, kuris itin džiugina, kaip įvardijo jau trečia kadenciją EP dirbsianti Seimo narė, yra tas, kad pasitikėjimas socialdemokratais pastaruoju metu sparčiai auga.

„Mes jau laimėjome merų ir vietos savivaldų rinkimus, o dabar tą skaičių dar išauginome.

Noriu pabrėžti, kad socialdemokratai laimėjo net 35 rajonuose ir antri buvome ir didžiuosiuose miestuose, o tai yra geras rezultatais ir pasitikėjimas mumis, kaip tradicine partija“,– sakė ji.

Paklausta, kokie darbai laukia EP, V. Blinkevičiūtė sakė, kad tęs darbus komitetuose.

Apie kitus kolegas, su kuriais jai teks dirbti EP europarlamentarė kalbėjo aštriai.

„Kiti nariai, konservatorių du nariai, turi didžiulę patirtį. Aušra Maldeikienė visada buvo aktyvi, jos tarukinys važiuos ir EP.

O visada būna rinkimuose, kad netgi ir tos partijos, kurios yra tradicinės, perka vieną kitą generolą. Nežinau ar tai yra gerai, taip rinkėjai yra manipuliuojami. EP turi dirbti itin patyrę žmonės. EP veikia kitaip nei Seimas“, – sakė ji.

„Bus malonu, kad galėsime tą gyvenimą tiek Europoje, tiek Lietuvoje gerinti“, – pridėjo. J.Olekas.

„Aš jį prižiūrėsiu“, – juokaudama ir žiūrėdama į J. Oleką sakė V. Blinkevičiūtė.

Preliminariais pirmadienio rytą atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, EP rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), gavę tris mandatus.

Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Jie surinko 15,12 proc. rinkėjų balsų. Už juos balsavo 199,2 tūkst. gyventojų.

Treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - abi partijos gavo po du mandatus. Suskaičiuoti balsai iš visų 1972 apylinkių.
Rinkimuose į EP dalyvavo16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į EP rinko 11 atstovų.

Į EP pateko trys TS-LKD atstovai - Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, du socialdemokratai - Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, du LVŽS kandidatai - Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir Liberalų sąjūdžio kandidatas Petras Auštrevičius, Visuomeninio rinkimų komiteto „Aušros Maldeikienės traukinys“ lyderė - pati A. Maldeikienė ir „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicijos lyderis V. Tomaševskis.

EP artimiausius metus gali pamiršti dabartiniai ir kandidatavę europarlamentarai Antanas Guoga, Rolandas Paksas, Laima Liucija Andrikienė ir Valentinas Mazuronis. EP dirbę socialdemokratas Zigmantas Balčytis ir Algirdas Saudargas nekandidatavo.