„Jo darbo sfera buvo visiškai nesusijusi su slaptais dalykais. Jis – Energetikos skyriaus technikas. Jo kompetencija buvo kabeliai, ryšių sistemos, atliko daugiau elektriko pareigas – laidinė komunikacija, patikra, priežiūra, remontas, todėl iš tikrųjų labai keista, kad jis galėjo kažką surinkti ar perduoti“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė E. Ganusauskas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) duomenimis, įtariamasis savo kabinete slapta fotografavo dokumentus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausiosios žvalgybos valdybai. E. Ganusauskas teigia, kad įtariamasis net neturėjo kabineto:

„Pirmiausia jis kaip technikas pagal savo kompetencijas jokio kabineto neturėjo. Kur jis tai darė, jei tai darė, net nesu ten buvęs – rūsyje yra tų techninių darbuotojų patalpos“, - sakė jis.

LKPB žiniomis, įtariamasis rinko informaciją apie civilinę ir karinę aviaciją. Pareigūnų teigimu, atskiras tyrimas pradėtas ir dėl dar vieno Lietuvos piliečio veiksmų, tačiau jis dar nebaigtas, todėl jokios informacijos neteikiama.

E. Ganusauskas sako, kad „Oro navigacijai“ žinia apie antrąjį įtariamąjį yra visiška naujiena.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.