Kaune sniegas pasirodė prieš 14.00 val. Iš pradžių snygis buvo nedidelis, tačiau netrukus, pusvalandžio bėgyje, snigti pradėjo gana gausiai visame mieste.

Pasirodžius sniegui eismo sąlygos nebuvo itin sudėtingos, dėl teigiamos temperatūros snaigės ant važiuojamosios dalies greitai tirpo. Nepaisant to, miesto gatvėse galima buvo pamatyti kelias barstymo mašinas, tačiau, panašu, kad sniegas didelės sumaišties keliuose nesukėlė.

Apie 15.00 val. snygis sumažėjo, susiliejo su lietumi, o apie 15.30 krituliai nustojo visiškai. Tačiau, net ir trumpai pasnigus namų stogai, medžiai ir žaliosios zonos šiuo metu nukloti sniegu.

Antradienį gausus sniegas užvertė ir Žemaitiją. Socialiniame tinkle „Facebook“ ekonomistas Nerijus Mačiulis pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad kelyje Kaunas-Klaipėda gausiai sningo. Kelio danga pasidengė storu sniego sluoksniu.

„Pavasaris yra nuostabiausias metų laikas – viskas bunda, atgyja, sužaliuoja“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė N. Mačiulis.

Skelbiama, kad apie 17 val. snygis numatomas Vilniuje. Prognozuojamas kritulių kiekis gali siekti iki 4 cm. Socialinio tinklo „Twitter“ puslapyje „Vilnius gyvai“ sostinės gyventojai įspėjami vairuoti atidžiai, kelionės laiką planuoti su atsarga.


Kelius Vilniuje prižiūrinti įmonė Grinda savo feisbuko paskyroje rašė, kad yra pasiruošusi būsimam snygiui.

„Vilniuje rimčiau snigti pradės apie 17-18 val., tačiau tuo metu tai dar nesukels didesnių keblumų, mat dėl teigiamos oro ir gatvių paviršiaus temperatūros sniegas greitai tirps.

Vis dėlto apsidrausdami ties statesnėmis įkalnėmis – S. Batoro, T. Narbuto, Ukmergės, Popieriaus, Olandų g. bei Savanorių pr. – pastatėme budinčius druskų barstytuvus, kad gatvių priežiūros technika neįstrigtų bendrame transporto sraute.

Vėliau, temperatūrai krintant, o transporto srautams apmažėjus, bus barstomos visos pagrindinės miesto arterijos.

Būkite atidūs, laikykitės saugaus greičio ir atstumo“,– rašoma žinutėje.

Neišvengta aukų

Apie pietus Bendrasis pagalbos centras informavo, kad Tauragėje, važiuojant Kryžkalnio link, nuo kelio nuvažiavo automobilis. Kaip paaiškėjo vėliau, vairuotojas žuvo.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie nuo kelio nuvažiavusį automobilį ir jame prispaustą žmogų gavo vidurdienį. Maždaug po dešimties minučių atvykę ugniagesiai išvadavo prispaustą senyvo amžiaus vairuotoją ir perdavė jį medikams, tačiau šie po kelių minučių konstatavo senolio mirtį.

„Pareigūnai automobilį rado griovyje, dešinėje kelio pusėje. Vairuotojas buvo be sąmonės. Atvykus greitajai pagalbai nustatyta vyro mirtis“, – BNS teigė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Greta Kęsminaitė.

Preliminariais duomenimis, nelaimė galėjo įvykti dėl slidžios kelio dangos.

Sniegas iškrito didžiojoje Lietuvos dalyje.