Greičiausiai ne retas į antradienį žiniasklaidoje pasirodžiusią žinutę apie tragišką eismo įvykį kelyje Marijampolė-Vilkaviškis pažiūrėjo pro pirštus. Viešai iš pradžių buvo pranešta tiek – sankryžoje su keliu į Pilviškes susidūrė lengvasis ir krovininis automobiliai. Liudininkų duomenimis, lengvasis automobilis „Peugeot 406“ išvažiavo iš šalutinio kelio ir įsirėžė į pagrindiniu keliu važiavusį autovežį.

Vėliau pradėjo aiškėti ir daugiau detalių. Lengvuoju automobiliu važiavo penkiese: du vyrai ir trys moterys. Dvi merginos – seserys, trečioji – geriausia jų draugė, vaikinas – draugas, o vairuotojas – seserų tėvas.

Deja, jos žuvo vietoje, jų dviejų draugė – pakeliui į ligoninę (g. 1990 m., 1991 m., ir 1989 m.). Našlaičiais liko trys nepilnamečiai – visos merginos turėjo po vaiką. Seserų draugė, avariją mačiusių liudininko teigimu, laukėsi kūdikio. Abu automobilyje sėdėję vyrai (g. 1968 m. ir 1989 m.) – ligoninėje, medikai vis dar kovoja dėl jų gyvybės.

Savo ruožtu apie dviejų dukterų netektį ir sunkią vyro padėtį sužinojusi Laukuvoje gyvenanti moteris, vietinių teigimu, tą pačią dieną išvežta į ligoninę – problemų kilo dėl jos širdies. Moteris augina dar vieną, 7-erių metų dukrelę.

Prašo palengvinti bent finansinę naštą

Tragiškoje situacijoje atsidūrusiai moteriai suskubo padėti ir vietiniai, ir visai iki tol jos nepažinoję asmenys. Socialiniuose tinkluose imta raginti finansiškai paremti šią šeimą.

„Tikriausiai girdėjote apie laukuviškių šeimą ištikusią tragediją. Žuvo dvi seserys, tėvas sunkios būklės. Ligoninėje liko maži seserų vaikučiai. Šeimai labai reikalinga finansinė parama, tad prašau paaukoti bent po eurą pagal išgales ir prisidėti bei palengvinti bent finansinę artimųjų naštą“, – tokio turinio žinutė ėmė žaibiškai sklisti feisbuke.

Žinią, kad parama iš tiesų renkama, DELFI patvirtino ir Požerės kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Petrošienė. Jos atstovaujamas kaimas yra greta to, kuriame ilgus metus gyveno tragiško likimo šeima.

„Mus pasiekė žinia, kad šeima net mergaičių parsivežimui pinigėlių neturėjo, todėl prisijungėme prie šio reikalo. Jie gyveno ne mūsų kaime, bet toks įvykis, žinote, skaudu visiems, norėjome paremti“, – pasakojo moteris.

Jos teigimu, žmonės aukojo ir į jų nurodytą sąskaitą, ir į asmeninę nukentėjusios moters, kiti pinigus nešė net į biblioteką.

Dirbo girininkijoje, mokėjo paskolą

Savo ruožtu Laukuvos, kurioje pastaruosius dvejus metus gyveno dukterų netekusi moteris su vyru, seniūno pavaduotoja Loreta Daukantienė, DELFI sakė, kad žmonės iš tiesų finansiškai jau nemažai padėjo.

„Pakankamai daug jau suaukojo, ir savivaldybė skyrė pašalpą abiem šeimoms (ligoninėje gydomas vaikinas gyveno kitoje savivaldybėje – DELFI), tad laidotuvių išlaidas, manau, jau pavyko padengti“, – aiškino ji.

L. Daukantienė pasakojo, kad iki šio nutikimo moteris kartu su vyru dirbo girininkijoje. Finansiškai šeimai sunku, nes jie dar nespėjo išmokėti paskolos už namą, kuriame gyveno.

„Kalbėjau su ta moterimi, žinoma, jaučiasi ji siaubingai. Kaip gali jaustis dukrų netekusi mama? Jos skausmo niekaip neišmatuosi ir neapsakysi. Ji labai blogai jaučiasi, lankėsi Kauno klinikose, šiuo metu yra stebima gydytojų“, – pasakojo moteris.

Atsiliepia tik gerais žodžiais: planavo grįžti į Laukuvą

L. Daukantienės žiniomis, dviem laukuvietės anūkais ir jos trečiąja dukrele šiuo metu rūpinasi kiti artimieji. Itin įdėmiai jie seka ir ligoninėje esančių vyrų sveikatą – jų gyvybę palaiko tik aparatai.

„Situacija sunki. Su gydytojais nekalbėjau, tačiau su artimieji neslėpė, kad situacija tikrai yra sudėtinga“, – pripažino L. Daukantienė.

Minimos moters bei vyro ir seserų draugės šeimas ji tikino pažinojusi ir asmeniškai, galinti atsiliepti apie jas gerais žodžiais.

„Girdėjau, kad jie važiavo į Marijampolę parsivežti daiktų, nes vyresniosios sesers draugas ten gyveno, tačiau greitu metu mergina planavo grįžti gyventi į Laukuvą“, – kelionės aplinkybes atskleidė L. Daukantienė.

Į Lietuvą grįžo iš darbo užsienyje

Tuo metu Gulbių kaimo – čia šeima gyveno prieš persikraustydama į Laukuvą – seniūnė Raimonda Macienė patikslino, kad vyresnioji sesuo ketino grįžti į nuosavą būstą – buvo susitarusi išsinuomoti kambarį.

„Pastaruoju metu abi vyresnės dukros su tėvais gyveno. Kiek žinau, viena jų žadėjo išeiti gyventi atskirai, tačiau planavo likti Laukuvoje, ieškojo čia kambario“, – pasakojo ji.

R. Macienė sakė nežinanti, kuo seserys gyvenime užsiėmė. Tik tikino girdėjusi, kad prieš kurį laiką jos buvo išvykusios padirbėti užsienyje, vėliau augino vaikus.

Savo ruožtu judviejų tėvai vertėsi ūkine veikla, augino gyvulius, papildomai dirbdavo miške.

„Mažąją mergaitę išveždavo į darželį, į Laukuvą, o patys dirbdavo. Ir auklę prieš tai samdė. Tikrai gera, pavyzdinga šeima“, – sakė R. Macienė.

Laukia sunki ateitis

R. Macienė prasitarė girdėjusi, kad dabar laukuviečiai prižiūrės ne tik savo dukrelę, bet ir vieną anūkų. Antrasis, greičiausiai, augs su kitais seneliais, seserų vaiką tikriausiai prižiūrės jos tėvai.

„Ketvirtadienį mačiau močiutę šarvojimo salėje, buvo ir vietinė gydytoja – nežinau, ar nuolat prižiūri, ar kartais“, – paklausta, kaip šiuo metu jaučiasi tragiškos lemties laukuvietė, svarstė ji.

Moteris prasitarė, kad Gulbių kaimo gyventojai jame įrengė ir aukų dėžutes, renka pinigus šeimai ir savarankiškai, taip pat ragina pervesti juos į nukentėjusios moters sąskaitą.

„Manau, papildomi pinigėliai šeimai tikrai būtų labai reikalingi. Neaišku, kaip tas vyras. Išgyvens ar ne. Jei moteris liks viena su vaikais, dar už namą nėra iki galo sumokėta, sunku bus“, – pripažino R. Macienė.