Ministerija skelbia, kad 28 atrinktų studentų studijas finansuos valstybė. Jas užbaigę konkurso laimėtojai įsipareigoja grįžti į Lietuvą ir savo žinias pritaikyti tėvynėje, čia dirbant bent trejus metus.

„Ten, kur Jūs važiuosite, bus daug žmonių iš įvairių šalių, bus daug skirtingų kultūrų, bus galimybių daug ką pažinti šalia mokslo, kurio sieksite. Man atrodo, tokie dalykai turtina studijas. Tokiu būdu tampame geresni, mažiau pikti, atviresni pasauliui. Žmonės, kurie išvyksta mokytis, studijuoti, keliauti, kartais – ir gyventi, į Lietuvą parsiveža tai, ko mums vis dar trūksta, tai, ko mums vis dar reikia daugiau – atvirumo, gebėjimo priimti kitą, neteisti, suprasti, kad nė vienas kitas žmogus nėra blogesnis už tave ir tu nesi geresnis už nė vieną kitą žmogų. (...)“, – į susirinkusiuosius kreipėsi I. Šimonytė.

Ministras G. Jakštas džiaugėsi, kad konkursas kasmet pritraukia nemažą skaičių ambicingų ir talentingų jaunų žmonių, kurie savo užsidegimu bei sistemingu darbu skinasi kelią į pačias prestižiškiausias aukštąsias mokyklas.

„Jūsų ambicijos prisidėti prie įvairių sričių plėtros labai dera su Lietuvos vystymosi siekiais. Didžiuojamės, kad turime galimybę tiesiogiai prisidėti prie Lietuvos šviesiausių protų auginimo ir stiprinimo. Dar labiau džiugina tai, kad po studijų čia sugrįšite. Tikimės, kad grįžę į tėvynę sėkmingai panaudosite studijų metu įgytas kompetencijas ir patirtį, spręsite įdomius, Lietuvos pažangai aktualius iššūkius“, – sveikindamas studentus sakė G. Jakštas.

Konkursas „Kitas 100“ organizuotas jau šeštą kartą. Jo laimėtojams stipendijos teikiamos padengti studijas universitetuose, patenkančiuose į geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų 20-uką, rašoma pranešime.

Parama studijoms šiemet skiriama studentams, įstojusiems į Kembridžo, Oksfordo universitetus ir Londono imperatoriškąjį, Londono universiteto koledžus Jungtinėje Karalystėje, Jeilio, Čikagos, Pensilvanijos universitetus JAV ir kitas aukščiausias vietas reitinguose užimančias aukštąsias mokyklas užsienyje.

2023 m. konkurse iš viso dalyvavo 58 studentai. Renkant konkurso laimėtojus, paramą administruojančio Valstybinio studijų fondo sudaryta komisija vertina dalyvio pasirinktos aukštosios mokyklos užimamą vietą tarptautiniuose reitinguose, asmens motyvaciją, rekomendacinius laiškus bei gyvenimo aprašymą.

Atrinktiems pretendentams gali būti skiriama iki 41 tūkst. eurų vieneriems studijų metams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją