Valdančiųjų oponentų teigimu, L. Slušnys galimai padėjo savo žmonai mokyklose platinti vadovėlius, kuriuos išleido šeimos verslas. Dėl šių įtarimų kreiptasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu nustatyti, ar Seimo konservatorių atstovas nepažeidė politikų elgesio principų.

„Vertinu aš šitą kreipimąsi kaip nusikaltimą. Nes šitie žmonės daro didžiausią nusikaltimą patys būdami už tą tradicinę šeimą, būdami už šeimos santykius jie daro taip, kad tuoj per šitas politines batalijas padarys tokį kuriozą, kad vieną dieną politikai nebegalės niekam padėti – nebegalėsiu ir į vaikus kreiptis pagalbos“, – Eltai teigė L. Slušnys.

Ir nors opozicijos užmojį patikrinti jo veiklą Etikos ir procedūrų komisijoje jis pažymi vertinantis neigiamai, visgi pripažįsta, kad žmonos prašymu yra vežęs „dėžių“ į vieną ar kitą šalies mokyklą.

„Vienintelį dalyką, ką esu padaręs – tai du ar tris kartus (…) kai važiavau į Kauną, žmona, galvodama apie mokyklas, paprašė – važiuodamas pro šalį, būk geras, pravežk. Tai, žinoma, argi sunku – įsimečiau į bagažinę ir sakau – prasuksiu pro šalį. Tai tą esu daręs“, – sako L. Slušnys.

„O jie (opozicija – ELTA) daro nusikaltimą – po visų šitų batalijų ims atrodyti, kad bendruomeniškas elgesys santykiuose yra nusikaltimas. Jie verčia tai nusikaltimu. Čia yra kvailumo viršūnė.(...)Aš padedu Lietuvoje daug kam. (…) Bet jei padedu kitiem žmonėm ir nepadedu savo artimiausiems, laikau, kad tai nesąžininga, nes pirmiausia, turi būti sąžiningas prieš saviškius“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis pripažįsta anksčiau ir dirbęs su tomis pačiomis programomis, su kuriomis dabar dirba jo žmona, tačiau tapęs Seimo nariu, pažymi L .Slušnys, savo veiklą šioje srityje jis sustabdė.

„Pati programa – Lions Quest, ji turėjo daug programų, o čia bus, jei neklystu, „Raktai į sėkmę“ programa. (…) Tai pasaulinė programa, kažkada joje dirbau (…) dirbau prie dalies turinio, praktiškai prie visų pavadinimų – daugiausiai man rūpėjo pavadinimai, prie terminų dirbau. O visą turinį gamino žmona. (…) Tai buvo pasaulinė programa ir mes, kaip franšizė, atstovavome didelį gabalą. (…) Bet kaip išėjau 2020 metais, taip ir neturiu nieko, toliau žmona visa šita neša viena ir yra prašiusi kažkur nuvežti dėžę X“, – teigė konservatorius L. Slušnys.

Kaip Eltai patvirtino Mišrios Seimo narių grupės pirmininkė Agnė Širinskienė, kreipimąsi pasirašė iš viso 23, trijų opozicinių frakcijų nariai – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Darbo partijos atstovai.

Antradienį Eltai pristatytame opozicijos kreipimesi reikalaujama ištirti L. Slušnio veiklą, remiantis TV3 televizijos žiniose bei portale pasirodžiusia informacija apie tai, kad L. Slušnio žmona, Socialinio ir emocinio ugdymo instituto vadovė, po mokyklas platina jos privataus verslo išleistus vadovėlius. Teigiama, kad vadovėlius platinti padėjo ir pats Seimo narys.

„Pastebėtina, kad ši L. Slušnio veikla neturi nieko bendro su jo einamomis Seimo nario pareigomis. Darbinės funkcijos (prekių išvežiojimas užsakovui) yra atliekamos tik su Seimo nariu siejamam privačiam jo žmonos verslui“, – teigiama kreipimesi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)