„Labai vertiname Lenkijos poziciją nepirkti elektros iš nesaugios Astravo atominės elektrinės“, - po energetikos memorandumo tarp Lenkijos ir Lietuvos pasirašymo penktadienį sakė S. Skvernelis.

Lietuvos ir Lenkijos energetikos ministrai penktadienį sutarė labiau bendradarbiauti energetikoje - ypač Baltijos šalių ir žemyninės Europos elektros tinklų sinchronizavime, dujų projektuose bei ribojant elektros importą iš trečiųjų šalių.

Memorandume Astravo AE neminima, tačiau sutarta siekti, kad būtų suvienodintos konkurencijos sąlygos tarp trečiųjų šalių ir Europos Sąjungos valstybių. Rusiją ir Baltarusiją Lietuva bei Lenkija kritikuoja, kad šios nesilaiko tokių aplinkosaugos ir kitų saugos reikalavimų kaip Bendrijos narės, todėl gali pigiau statyti jėgaines.

Lietuvos ir Lenkijos energetikos ministrai Žygimantas Vaičiūnas ir Krzysztofas Tchorzewskis penktadienį pasirašė Supratimo memorandumą dėl sustiprinto strateginio bendradarbiavimo energetikos srityje.

Taip pat pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp Ščecino ir Svinouiscio jūrų uostų direkcijos ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos.