Premjeras rašė suprantantis, kad visi esame pasiilgę savo artimųjų.

„Tačiau geriausia, ką šiandien galime padaryti dėl jų ir dėl savęs pačių, – nevažiuoti sveikinti ir lankyti jų per Velykas“, – rašė jis.

Premjeras S. Skvernelis pabrėžė, kad atsipalaiduoti tikrai negalime.

„Negalime rizikuoti, tai vis dar per daug pavojinga. Todėl prašau: susilaikykime nuo viešnagių ir kelionių, pasveikinkime ir palinkėkime sveikatos šeimos nariams bei artimiesiems nuotoliniu būdu“, – prašymą feisbuke įvardijo jis.

Premjeras pabrėžė, kad bus imtasi ir papildomų priemonių.

„Šventinį savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus ir miestelius. Tai užtikrins policijos pareigūnai, prireikus jie pasitelks karius, šaulius, policijos rėmėjus, kitus talkininkus. Į pagalbą kviesime savivaldybes, prašysime techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius“, – feisbuke rašė premjeras.

Bus taikomos ir išimtys.

„Išimtys bus taikomos tais atvejais, kai bus vykstama dėl artimųjų, giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, taip pat kai vykstama dėl būtinojo darbo atlikimo ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Draudimas negalios vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto“, – teigė premjeras.

Griežtai tikrinami bus ir tie, kurie privalo laikytis saviizoliacijos.

„Bus griežtai tikrinami tie asmenys, kurie privalo laikytis saviizoliacijos. Prekybos centrai prašomi užtikrinti tinkamą pirkėjų srautų reguliavimą. Galutinis sprendimas dėl išvardintų priemonių bus priimtas trečiadienio Vyriausybės posėdyje“, – rašė premjeras.

„Artėjantis savaitgalis tikrai kritiškai svarbus. Prašau visų susitelkti ir elgtis labai atsakingai. Jei viskas praeis gerai, gali būti, kad palaipsniui galėsime pradėti pereiti prie lengvesnio režimo“, – prašymą perdavė ministras pirmininkas.