Jis pranešė, kad nutarta trumpinti izoliacijos laiką.

„Šiandien COVID–19 komitete nutarėme trumpinti izoliacijos laiką tiems žmonėms, kurie atvyko ar sugrįžo iš užsienio šalių, neturėjo sąlyčio su užsikrėtusiais koronavirusu, nepajuto simptomų ir praėjus bent 8 dienoms po atvykimo į Lietuvą pasidarė COVID–19 testą, kuris yra neigiamas“, – rašė jis.

Šie sprendimai daromi norint leisti nesergantiems greičiau grįžti į darbą.

„Tokie asmenys galės palikti izoliacijos vietą praėjus 10–čiai, o ne 14 dienų nuo atvykimo į Lietuvą. Tikimės, kad tai leis greičiau grįžti į darbo rinką ir visuomeninį gyvenimą tiems, kurie tikrai neserga koronavirusu“, – feisbuke rašė jis.

„Atkreipiu dėmesį, kad šį sprendimą, kurį dar turės patvirtinti Vyriausybė, priėmėme po išsamios epidemiologų analizės. Dabartiniai Europos užkrečiamųjų ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenys rodo, kad COVID–19 inkubacinis periodas trunka 5–6 dienas, o rizika susirgti yra mažesnė antrąją savaitę po kontakto su sergančiu“, – aiškino premjeras.

Po Vyriausybės posėdžio premjeras S. Skvernelis sakė, kad saviizoliacijos trumpinimas galėtų įsigalioti nuo rugsėjo 15 dienos. Tai turi padaryti operacijų vadovas Aurelijus Veryga savo nutarimu.

„Dėl konkrečios datos šiandien nenoriu svarstyti, bet tai gali būti rugsėjo 15 dieną“, – sakė jis.

Anot S. Skvernelis rašė, kad penktadienį paaiškės ir dėl saugių šalių salų paskelbimo.

„Diskutavome ir apie galimybę išskirti saugias salas iš valstybių, kurios laikomos paveiktomis, jeigu imtume jų visą teritoriją. Linkstame priimti tokį sprendimą, kad palengvintume sąlygas turizmo verslui, tačiau dėl to dar turime sutarti su Baltijos burbulo partnerėmis. Galutinis sprendimas turėtų paaiškėti penktadienį“, – rašė jis.

Premjero teigimu, nei vienoje šalies savivaldybėje dar nereikia taikyti specialių priemonių.

„Galiausiai sveikatos apsaugos ministras pristatė bendrą COVID–19 plitimo situaciją Lietuvoje. Kol kas nė vienoje savivaldybėje nereikia imtis specialių viruso valdymo priemonių“, – feisbuke trečiadienį rašė jis.

Lieka neaišku, koks likimas laukia ir Baltijos burbulas.

„Turėjome diskusiją su Latvijos ir Estijos premjerais. Estai pasiūlė taikyti ne 16, o 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų per paskutines 14 dienų, pasitarę su mūsų specialistais irgi būčiau linkęs tam pritarti. Latviai turi kitokią nuomonę, bet sveikatos apsaugos ministras mus informavo, kad derybos dar vyks iki penktadienio. Ir tada turėsime galbūt penktadienį galutinius sprendimus“, – sakė jis.

Premjeras užsiminė ir apie galimybę, kad pozicijos išsiskirs.

„Turime laikytis bendrų kriterijų, jei norime išlaikyti Baltijos burbulą, tai yra labai svarbu. Penktadienį matysime kokia bus Latvijos pozicija, kai ji juos priims. Jei ta pozicija bus išsiskirianti, tai mes žengsime irgi kitus žingsnius“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Kaip pavyzdį jis priminė svarstomą atskirų užsienio šalių teritorijų vertinimą.