„Bus pasakyta, kad ministrė Šiugždinienė pateikė paaiškinimus premjerei, kurie įtikino, ir kad nėra čia problemos. Atsakymas bus standartinis“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

„Randama 10, 20, 50 priežasčių, kodėl to daryti nereikia, ir tos priežastys yra neįtikinamos. Ir Daukanto rūmų šeimininkas į visa tai žiūri pasyviai“, – akcentavo ekspremjeras.

Ir nors S. Skvernelis pats būdamas premjeru buvo susilaukęs kritikos bei spaudimo, kad iš savo vadovaujamos Vyriausybės nesutiko išprašyti į skandalą įsivėlusio tuometinio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, I. Šimonytės vietoje, akcentavo politikas, jis elgtųsi visai kitaip.

„Jei būčiau premjeras ir jei prieš tampant premjeru būčiau pasakęs apie aukščiausią skaidrumo lygį, kad jei net menamas (ministro – ELTA) veiksmas sudarys įspūdį dėl neskaidrumo – tai atstatydinčiau ministrą... Tą ir padaryčiau, jei būčiau prisižadėjęs“, – tikino politikas ir pridūrė, kad klausimų J. Šiugždinienei kyla tikrai labai daug.

„Nesvarbu, kokios Kaune tvarkos buvo, aš tikrai netikiu, kad tarybos nario išlaidos buvo duodamos grynais pinigais. Buvo atskira sąskaita, į sąskaitą pervedamos lėšos ir, pateikus sąskaitos išrašą, viskas būtų labai paprasta“, – teigė jis.

„Jeigu išlaidos yra susijusios su tarybos nario veikla, tą lengva pagrįsti“, – sakė S. Skvernelis.

Abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojo savivaldybės tarybos nario veiklai skirtas lėšas, kilo po to, kai ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradedama darbą ministerijoje galimai gavo daugiau kaip 13 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak valstybės vadovo Gitano Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko, prezidentas, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Savo ruožtu premjerė ketvirtadienį teigė, kad sprendimą priims po pokalbio su J. Šiugždiniene.

„Aš pirmiausiai išsiaiškinsiu, kas tai buvo, kokios tai buvo išlaidos. Aš turiu su ministre pakalbėti. Pakalbėsiu ir tada turėsiu savo nuomonę“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Premjerė sureagavo ir į ministrės viešai pateiktus pasiaiškinimus, kad Kauno savivaldybėje nebuvo praktikos teikti išlaidas pagrindžiančius čekius. Pasak jos, tai yra savivaldybės problema.

„Yra problema, bet ji yra savivaldybės. Todėl, kad jeigu yra tvarka tokia ir aš žinau, kad tokia tvarka yra ar bent jau buvo ne vienoje Kauno savivaldybėje, kad dokumentai nebuvo prašomi, tai, manau, kad tai yra problema“, – akcentavo ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)