Jis sako vertinantis teisėsaugos bei žvalgybos institucijų pastangas siekiant užtikrinti saugumą ir stabilumą šalies viduje.

Premjero nuomone, paviešinta informacija aiškiai indikuoja, jog trečiųjų šalių žvalgybos tarnybos aktyviai ieško būdų paveikti Lietuvos vidaus politiką ir kitus valstybėje vykstančius procesus. Jo teigimu, akivaizdu, jog dėl tinkamo mūsų tarnybų darbo tos pastangos norimo rezultato neduoda.

„Saugumas ir stabilumas – vienas iš pagrindinių mano ir visos Vyriausybės veiklos prioritetų. Tam ir toliau bus skiriamas padidintas dėmesys. Niekada nebūsiu pasyvus procesų stebėtojas, nepaisant kai kurių politikų, politologų ar apžvalgininkų bandymų pašiepti ar sumenkinti nacionalinio saugumo temų svarbą Vyriausybės darbotvarkėje“, – DELFI atsiųstame komentare teigia S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas taip pat viliasi, jog teisėsaugos ir žvalgybos institucijų darbo rezultatai pagaliau privers atsitokėti politikus, kurie kiekvienais metais, svarstant valstybės biudžetą, demonstratyviai piktinasi šioms institucijoms skiriamais esą per dideliais asignavimais bei bando blokuoti tokius sprendimus.

„Nuoširdžiai dėkoju pareigūnams už lojalią tarnybą Lietuvai. Iš savo pusės galiu užtikrinti, kad Vyriausybė ir toliau skirs deramą dėmesį tarnybų techninių bei analitinių gebėjimų stiprinimui bei tvaraus finansavimo teikimui“, – sako S. Skvernelis.

DELFI primena, kad galimo šnipinėjimo bylą tirianti teisėsauga suėmė buvusį Socialistinio liaudies fronto pirmininką Algirdą Paleckį. Apie tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra BNS. Šią informaciją patvirtino generalinis prokuroras E. Pašilis.

Jis taip pat atskleidė, kad šnipinėjimas susijęs su politinėmis partijomis, tačiau duomenų, kad su Rusijos žvalgybos organizacijomis galėtų būti susijusios parlamentinės partijos – nėra.