Anot jo, tokiu būdu niekur nebus nueita ir nieko nebus pasiekta, todėl reikia keisti situaciją.

„Esu ir jaučiuosi atsakingas už tai, kas vyksta valstybėje. Todėl šiandien raginu visas konfrontuojančias puses sudėti ginklus, mesti į šalį asmeniškumus, užbraukti brūkšnį ir imtis konstruktyvių bei konkrečių darbų. Žengiu pirmąjį žingsnį. Ką tik daviau nurodymą dėl derybinės arba darbo komisijos sukūrimo. Jai bus pavesta sukurti tvarią, ilgalaikę viso mūsų šalies viešojo sektoriaus finansavimo strategiją iki 2025 metų“, – savo paskyroje rašo premjeras.

Jis teigia kalbantis apie visus be išimties sektorius, kurie visi ir yra svarbūs valstybei – nuo mokytojo iki ugniagesio, nuo mediko iki socialinio darbuotojo.

„Konkrečius pasiūlymus komisija, kuri posėdžiaus ne rečiau kaip kartą per savaitę, turės pateikti ne vėliau kaip iki kovo 10 dienos. Tam, kad juos būtų galima priimti bei patvirtinti pirmosiomis Seimo pavasario sesijos dienomis. Į komisiją kviečiame visų nacionalinių profesinių sąjungų, Lietuvos savivaldybių asociacijos, taip pat visų parlamentinių politinių partijų atstovus. Susėskime, sutarkime, patvirtinkime ir įgyvendinkime. Visi kartu“, – rašo S. Skvernelis.

Jis taip pat atskirai kreipėsi į streikuojančius ir to nedarančius mokytojus.

„Žinau, kad visi pavargote. Ne tik nuo streiko, bet ir nuo ilgus dešimtmečius dalintų, bet neįgyvendintų pažadų. Nei aš, nei Vyriausybė nedaliname pažadų, kurių negalime ar neketiname įgyvendinti. Duodame realius pažadus, kuriuos vykdome. Ne tik savo, bet ir ankstesnių Vyriausybių. Sprendimai, kurie gimė po diskusijų su Jumis ir Jūsų partneriais, jau duoda teigiamus rezultatus. Einame teisingu keliu, svarbiausia – nesustoti ir vėl, eilinį kartą, nepasukti atgal ar į bekelę“, – rašo premjeras.

Jis pripažino, kad ne viskas eina sklandžiai, ne viskas pasiteisino, ne viskas ir ne iki galo apgalvota. Jis teigia matantis sprendimų trūkumus ir problemas ir yra pasiruošęs taisyti ir tobulinti. S. Skvernelis kviečia visus dirbti drauge, nes „tik dialogo keliu galime pasiekti geriausią rezultatą“.