Seimui aiškintis dėl ministro prašo dešimt opozicijos parlamentarų. S. Skvernelio atsakymai numatyti opozicijos iniciatyva ketvirtadienį rengiamame nenumatytame Seimo posėdyje.

Parlamentarai sako, kad po Sveikatos Ekonomikos ir inovacijų ministerija šioje koronaviruso krizėje pagal svarbą yra antra, nes jos užduotis – gelbėti šalies ūkį.

Šį klausimą keliantys parlamentarai tvirtina, kad ypač svarbi politinė pareigybė tapo ir politinių ambicijų įkaite.

„Kiek ilgai bus žaidžiamas žaidimas stumdantis tarp valdančiųjų ir bandymų perlaužti prezidentą, siunčiant signalus, kad gali būti teikiamas tas pats prezidento atmestas kandidatas. Ar nemanote, kad daroma didelė žala šiam sektoriui?“ – klausia opozicijos atstovai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijai ilgai esant be nuolatinio vadovo, kai kurie verslo atstovai skundžiasi lyderystės trūkumu šioje ministerijoje ir ragina paskirti ministrą. Tačiau kiti abejoja, ar atsirastų žmogus, galintis greitai ir profesionaliai įsigilinti į reikalus.

Prezidentui vasarį atmetus premjero patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ministrus, premjeras kovo pradžioje teigė, kad naujo ministro nesiūlys ir pradės ministerijų jungimą.

Valdantieji rengiasi Ekonomikos ir inovacijų ministeriją prijungti prie Energetikos ministerijos, jai perduodant ir dalį Aplinkos ministerijos funkcijų. Užbaigus pertvarką nauja institucija vadintųsi Darnios ekonomikos, energetikos ir klimato ministerija – Seime jau yra registruotas Ekonomikos ir inovacijų ministerijos panaikinimo įstatymo projektas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo gruodžio, kuomet į Briuselį Europos komisaru dirbti išvyko Virginijus Sinkevičius.