„Įgyvendinome strateginius uždavinius gerovei ir saugumui užtikrinti – prieš 15 metų tapome Europos Sąjungos, NATO nare, 2018 metais buvome priimti į EBPO. Pasaulio gerovės indekso duomenimis, Lietuva tarp 149 pasaulio šalių yra 36 vietoje.

Verslo sąlygas vertinančiame Pasaulio banko tyrime „Doing Business“ Lietuva užima 11 vietą iš 190 pasaulio valstybių. Jeigu šią sėkmę mato ir pripažįsta pasaulis, ja patikėti ir apie ją kalbėti privalome mes patys“, – Seimo salėje vardijo premjeras.

S. Skvernelis pabrėžė, kad būtent šiandien Seime pradedamas naujų darbų etapas.

„Etapą, kuriame turime išnaudoti visas galimybes, kad Lietuvos žmonės ir toliau jaustų, jog gyvena stiprėjančioje ir augančioje valstybėje. Ir šios galimybės vis dar yra mūsų rankose“, – kalbėjo jis.

Premjeras tikino, kad artėjantys Seimo rinkimai negali išbalansuoti darbo.

„Artėjant rinkimams, negalime susigundyti griauti sukurto visuomenės gėrio“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis priminė šios Vyriausybės prioritetus.

„Visus trejus metus šioje tribūnoje kartojau, kad mažiname socialinę atskirtį, geriname valstybės teikiamas paslaugas, sprendžiame šešėlinės ekonomikos, įsisenėjusias korupcijos problemas. Šeimų socialinis saugumas, orus garbus amžius, jaunimo perspektyvos buvo mūsų Vyriausybės darbotvarkės prioritetai, jie išlieka. Šiandien jie nesikeičia. Juos tik papildo naujų iššūkių sprendimai ir didelės pastangos padaryti taip, kad žmonės išsaugotų tai, kas buvo taip sunkiai atkurta ir sukurta per trejus metus“, – sakė jis.

Jis išvardijo, kam Vyriausybė skiria didžiausią dėmesį šioje sesijoje.

„Pagrindiniai Vyriausybės siūlymai Seimo pavasario ir toliau susiję su socialinės atskirties mažinimu, šeimų stiprinimu, sveikatos apsaugos ir švietimo sistemų gerinimu, toliau siūlomos efektyvios priemonės kovai su korupcija ir šešėline ekonomika, skiriamas didelis dėmesys aplinkos apsaugai, žmonių saugumui“, – vardijo jis.

Nebuvo pamirštas ir dabartinių naujienų aptarimas.

„Įsiklausydami į šiandienos aktualijas, šioje sesijoje pateiksime Žvalgybos įstatymo pataisas, didinančias tarnybų atskaitomybę ir stiprinančias jų lankstumą veikti šiandieninių iššūkių kontekste. Mūsų nuomone, nesankcionuoti veiksmai niekada neturi būti vykdomi. Lietuvos žmonių teisių ir privatumo apsauga – mūsų aiškus prioritetas, ir mes nutrauksime ydingą praktiką, kurią toleravo ankstesnės Vyriausybės“, – sakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis pabrėžė, kad visi 147 Vyriausybės teikiami pasiūlymai yra svarbūs ir reikalingi, o laiko diskusijoms – tikrai nedaug.

Premjeras ragino nekreipti pernelyg daug dėmesio artėjantiems rinkimams.

„Todėl, sveikindamas Jus su pavasariu ir nauja sesija, kviečiu nukreipti mintis ne tik į spalį laukiančius rinkimus, bet ir pamąstyti apie tai, kaip kiekvieną iš mūsų, kiekvieno iš mūsų sprendimus atsimins Lietuvos žmonės – žmonės, kurie prieš 30 metų visa savo širdimi tikėjo Lietuva ir jos ateitimi“, – kalbėjo jis.

„Rinkimai ateina ir praeina, reitingai kyla ir krenta, bet mūsų visuomenė sugeba atskirti svarbius ir tvarius sprendimus nuo trumparegiškų partinių pasistumdymų“, – Seimo posėdžių salėje sakė premjeras S. Skvernelis.

Seimas eilinę pavasario sesiją pradeda kovo 10 dieną ir baigs birželio 30 dieną – tai bus paskutinė ištisinė dvyliktojo Seimo sesija. Politikai rugsėjį dar susirinks į eilinę rudens sesiją, tačiau spalį įvyks nauji Seimo rinkimai ir lapkritį prisieks naujasis parlamentas. Eilinė rudens sesija baigiasi gruodžio 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)