Jis tikino, jog partijos lyderis negali dalyvauti visuose trijuose kitais metais vyksiančiuose rinkimuose.

„Tikrai nesutinku, kad mūsų partija yra tik vieno S. Skvernelio partija. <...> Bet jeigu būtų taip, kad S. Skvernelis dalyvautų prezidento rinkimuose, vestų sąrašą į EP, ir po to dar į Seimą, tai atrodytų kaip tam tikra žmonių apgavystė, taip negali būti“, – tikino jis.

Parlamentaras S. Skvernelis teigė, jog jo paties sprendimas jau yra aiškus.

„Man ir mūsų politinei partijai atrodo svarbiausi parlamento rinkimai. Partijos pirmininkas privalo vesti, čia kalbų nėra. <...> Aš tikrai esu pasiryžęs vesti partiją į Seimo rinkimus. Ir daryti taip, kad mes taptume valdančiosios koalicijos dalimi ir dalyvautume vykdomojoje valdžioje“, – laidoje „Delfi interviu“ tikino S. Skvernelis.

Jis teigė, jog spalio 11 dieną Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pradėjo kandidato į prezidentus kėlimo procedūrą. Jis tęsis mėnesį.

„Kol kas aš tikrai pavardžių dar kitų ir nežinau, spalio 11 mes tik pradėjome, apibendrinimų dar neturime. Lapkričio 11 dieną mes turėsime, tikiuosi, kandidatą į prezidentus. Labai svarbus buvo apsisprendimas ir partijos bendruomenių, į juos nekreipti dėmesio negalime. <...>

Žiūrėsime, kokios bus nuomonės. <...> Matau ir Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą, Liną Kukuraitį, net neabejoju, kad bus Zigmantas Balčytis paminėtas, turime ir Algirdą Butkevičių. Galbūt bus ir daugiau pavardžių“, – laidoje „Delfi interviu“ sakė opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis S. Skvernelis.

Visą laidą „Delfi interviu“ su S. Skverneliu stebėkite 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)