„Nepaisant tų skaičių, kurie blogėja visur, mes vis dar turime situaciją, kad galime atsekti plitimo kelius ir židinius. Į tas lokalias priemones, kurios yra siūlomos ir rekomenduojamos tiek SAM, tiek NVSC konkrečioms savivaldybėms, reikėtų įsiklausyti ir pademonstruoti konkrečius sprendimus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Visgi premjeras patikino, kad, jeigu infekcija plis nevaldomai, rekomendacijos gali būti paverstos nurodymais.

„Jeigu artėsime prie situacijos, kai matysime, jog jau situacija šalies mastu tampa nebeatsekama ir nebekontroliuojama, tada reikės tas rekomendacijas versti arba Vyriausybės nutarimų nurodymais, arba operacijų vadovo nurodymais“, – kalbėjo premjeras.

Premjeras: Vilniuje situacija gali dramatiškai keistis

S. Skvernelis taip pat sakė, kad Vilniaus miesto savivaldybė turėtų įsiklausyti į ministerijos rekomendacijas dėl kontrolės priemonių griežtinimo. Vyriausybės vadovo teigimu, barai ir restoranai yra padidintos rizikos vietos.

„Vilniuje jau pavyzdžiai parodė, kad yra barų ir klubų, kur protrūkis ir židinys jau nebe pirmą kartą. Labai gaila, kad tų rekomendacijų neklauso, bet tai yra savivaldybės sprendimai. Aš manau, kad jie turėtų priiminėti sprendimus“, – teigė premjeras.

„Manau, kad yra puiki galimybė savivaldybėms parodyti, kaip jos rūpinasi savo gyventojais ir kaip veiksmingai gali situaciją valdyti. Matėme, kad ne visoms savivaldybėms tai sekasi padaryti“, – akcentavo S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie situaciją sostinėje, premjeras taip pat teigė, kad, nesiimant priemonių, ji gali „dramatiškai keistis“.

„Tikiuosi, kad Vilniaus savivaldybė pademonstruos lyderystę ir į tas rekomendacijas įsiklausys bei priims sprendimus“, – pridūrė S. Skvernelis.