„Seime kas valandą kinta situacija, užsiregistruojami, atsiimami (siūlymai. – ELTA) yra. Bet situacija yra labai paprasta, aš matau vienintelį būdą arba tiesiog 2 būdus, kaip galima nepažeidžiant finansinės drausmės išspręsti („vaiko pinigų“ klausimą. – ELTA) – arba pritarti Vyriausybės siūlymui, kuris, manau, yra labai svarbus, ir nuo sausio 1 dienos skirti papildomas lėšas kintamai daliai, t. y. toms šeimoms, kurios yra daugiavaikės, neįgalius vaikus auginančios, turinčios socialinę atskirtį, skurdą, nes tos priemonės joms tikrai yra paveikios ir taiklios“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjeras.

„Paliekant pastoviąją dalį nejudintą, tai yra 50 plius 40 eurų, 20 eurų didėtų kintamoji dalis. O nuo liepos 1 dienos pakelti 10 eurų ir pastoviąją dalį, tai yra 60 plius 40 eurų ir pasiekti 100 eurų. Arba nuo liepos 1 dienos padaryti 70 plius 30 (eurų. – ELTA)“, – tęsė Vyriausybės vadovas.

Kaip ELTA jau rašė, Seimas yra pritaręs Vyriausybės pakoreguotam valstybės ir savivaldybių biudžeto projektui, kuriuo siūloma, kad vaiko pinigų universalioji dalis būtų didinama nuo liepos 1 dienos.

Pasak finansų ministro Viliaus Šapokos, nuo liepos 1 dienos universalioji dalis padidėtų nuo 50 iki 60 eurų, neįgaliesiems ir nepasiturinčių šeimų vaikams – nuo liepos padidėtų dar 10 eurų ir pasiektų 100 eurų.