Kaip feisbuke rašė premjeras, tam tikrų priemonių imtis būtina.

„Šią savaitę pasitinkame stipriai augančiais COVID-19 užsikrėtimų skaičiais keliose savivaldybėse. COVID-19 komitete ką tik sutarėme, kad trečiadienį Vyriausybė svarstys ryžtingas viruso užkardymo priemones ten, kur to imtis būtina“, – rašė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija įpareigota parengti teisės aktų pakeitimus.

„Įpareigojome Sveikatos apsaugos ministeriją skubiai parengti atitinkamus teisės aktų pakeitimo projektus. Kaip esame aptarę COVID-19 valdymo strategiją, reikiamus ribojimus įvesime tik atskirose savivaldybėse, pasižyminčiose grėsmingiausia situacija, o ne visos šalies mastu“, – rašė S. Skvernelis.

Premjeras S. Skvernelis rašė, kad viešojo maitinimo ir pasilinksminimo vietų darbo laikas neturėtų būti trumpinamas tose savivaldybėse, kur situacija nekelia susirūpinimo.

„Kol kas nekonkretizuosiu, kokios priemonės bus taikomos, – jas įvardins specialistai. Tačiau noriu iš anksto pasakyti, kad viešojo maitinimo ir pasilinksminimo vietų darbo laikas neturėtų būti trumpinamas tose savivaldybėse, kur COVID-19 situacija nekelia susirūpinimo. Taip pat noriu pasakyti, kad problemas konkrečiose vietovėse spręsime glaudžiai bendradarbiaudami su vietos savivalda“, – rašė jis.

Premjeras teigė, kad rekordiniai užsikrėtimų Lietuvoje skaičiai nepalieka erdvės dvejonėms ir aiškiai signalizuoja, „jog turime veikti operatyviai bei ryžtingai, kad išsaugotume židiniais tapusių savivaldybių gyventojų sveikatą ir gyvybes“.

S. Skvernelis tikino, kad tose šalies savivaldybėse, kur situacija valdoma, gyvenimas tekės įprasta vaga.

„Noriu pabrėžti, kad fizinio kontakto apribojimai bus taikomi tik tol, kol pamatysime, kad virusas atsitraukia. O tose Lietuvos savivaldybėse, kur užsikrėtimų skaičius nekelia susirūpinimo, gyvenimas tekės įprasta vaga“, – feisbuke pirmadienį rašė premjeras S. Skvernelis.

44 iš 100 naujų koronaviruso atvejų susiję su protrūkiais, viename židinių Raseinių globos namuose užsikrėtė dar 10 darbuotojų, pirmadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

40 naujų atvejų užregistruota Kauno, 27 – Vilniaus, 21 – Šiaulių apskrityse. Dar penki užfiksuoti Panevėžio, du – Klaipėdos, keturi – Alytaus bei vienas – Telšių apskrityse.