„Esu labai patenkintas šiuo žmogaus darbu – tai yra puikus profesionalas ir tikras diplomatas. Bet jei žiūrėčiau savanaudiškai, iš savanaudiškų paskatų, – tikrai neleisčiau jam niekur išeiti, tačiau manau, kad pozicija, kuri yra siūloma, yra valstybės interesas. Ne mano asmeninis.

Man tokio žmogaus reikia komandoje, tai yra aukščiausio lygio profesionalas“, – Eltai sakė premjeras, pabrėždamas, kad visas reikiamas kompetencijas Lietuvai atstovauti prie NATO dabartinis pirmasis vicekancleris turi.

„Lietuvai, kalbant apie valstybės interesus, jis yra tikrai tinkamas šiai pozicijai, kuriai yra siūlomas“, – teigė ministras pirmininkas. Trečiadienį portalas Delfi skelbė, kad D. Matulionis svarstomas užimti ambasadoriaus prie NATO vietą.

Tuomet ambasadorių kandidatūros buvo aptariamos Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) uždarame posėdyje. Po svarstyto klausimo nei užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, nei pats URK posėdyje dalyvavęs D. Matulionis, nei opozicinės konservatorių partijos atstovas komitete Žygimantas Pavilionis informacijos nekomentavo.

D. Matulionis yra buvęs Lietuvos ambasadoriumi Vokietijoje, Danijos Karalystėje. Taip pat yra dirbęs Vyriausybės ir Užsienio reikalų ministerijos sistemose.