„Tai susiję su darbo santykiais kaip kintama dalis, pakankamai sudėtinga sistema banko taikoma. Ryšys mano yra atskleistas deklaracijoje, parodyta, kad žmona dirba, mano žmona nesudarinėjo jokių sandorių, tiesiog yra toks skatinimas kaip kintama atlyginimo dalis“, - antradienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Tačiau premjeras sako, kad, jei VTEK nurodys, deklaruos tai.

„Jei VTEK pasakys, kad tą reikia deklaruoti, tai tą ir padarysiu“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Kaip ELTA jau skelbė, kadangi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) po žiniasklaidos kreipimosi nepradėjo tyrimo dėl ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio nedeklaruotų žmonos Silvijos „Swedbank“ turimų akcijų, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Seimo prašo atidėti antradienį vyksiantį balsavimą dėl nuolatinio VTEK vadovo skyrimo.

Pasak parlamentarų, reikia papildomo laiko VTEK posėdžio protokolui, kuriame atsisakoma pradėti tyrimą dėl nedeklaruotų premjero žmonos akcijų, ir atskirų komisijos narių balsavimo rezultatų bei balsavimo argumentacijai gauti.

Frakcija į posėdį dar kartą ketina kviesti kandidatą į nuolatinius VTEK pirmininkus Edmundą Sakalauską, kad išklausytų jo argumentus dėl šios situacijos.