„Manau, kad reikėjo daryti viską nuosekliai, nuo pat pavasario, kad tokių skaičių nebūtų. Nepadaryta. Dabar karantinas, ar bus įvedamas, ar ne, matau, kad bijoma tą padaryti, ieškoma kitų sprendimų, (…) bet pažiūrėsime. Nuo spalio 1 d. tos papildomos apsaugos priemonės – nežinau, ar jos iš esmės perlauš situaciją“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Gali tiesiog nebūti pasirinkimo dėl karantino“, – teigė parlamentaras.

Į klausimą, ką darytų, jei dabar būtų premjeras, S. Skvernelis teigė, kad tokių koronaviruso atvejų skaičių nebūtų.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad dabar tokių skaičių būtų nebuvę. Toks ir atsakymas į klausimą. Aš tikrai, nešaržuojant, manau, kad tas pamokas, kurias mes jau išmokome, kadangi pandemija jau buvo nauja, darėme klaidas, tai tą pavasarinį laikotarpį, kai virusiniai susirgimai sumažėję, reikėjo išnaudoti vakcinacijos kampanijai labai efektyviai“, – akcentavo S. Skvernelis.

„Bent jau mūsų Vyriausybė vakcinų laukė kaip išsigelbėjimo, tikrai būtume įtikinę žmones ne per prievartą, kol dar nebuvo tų sąmokslo teorijų prikurtų, tokio aktyvaus antivakserinio judėjimo“, – kalbėjo buvęs ministras pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (906)