„Aš manau, kad tai nėra Prezidento institucijos kompetencija (viceministrų skyrimas – ELTA), tai yra Vyriausybės kompetencija. Ministrai pagal užduotis, krūvius ir tikslus sprendžia, kiek gali būti. Maksimaliai (..) gali būti (...) 4 tiksliau. (...) Manau, kad ir vienai, ir kitai ministerijai, pagal tą informaciją, kurią turėjau ir turiu, reikalingas (dar vienas viceministras –ELTA) ir tai bus Vyriausybės apsisprendimo reikalas. Tos pareigybės buvo patvirtintos ir viceministrai bus paskirti“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras.

Vyriausybė praeitą trečiadienį nutarė Susisiekimo ir Kultūros ministerijose didinti viceministrų skaičių iki keturių. Iki šiol šiose ministerijose dirbo po tris viceministrus.

Kultūros ministerija pažymi, kad dalies jų valdomų sričių įgyvendinimas glaudžiai susijęs su regionų kultūros politika, o valstybės politiką kultūros ministrui pavestose srityse formuoja ir kitos ministerijos. Dėl šių priežasčių, anot ministerijos, veikla šiose valdymo srityse reikalauja intensyvaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo.

Susisiekimo ministerija akcentuoja, kad padidinus viceministrų skaičių bus sudaryta galimybė efektyviau formuoti valstybės politiką ministerijai skirtose srityse, bus užtikrintas veiksmingesnis Susisiekimo ministerijai keliamų uždavinių įgyvendinimas, sumažės ministro ir kitų viceministrų darbo krūvis ir kuruojamų klausimų ratas.