„Atrodo, kad pagal (viešumoje esančią. – ELTA) informaciją šitas kelias išasfaltuotas visas. Yra 6 kilometrų kelio ruožas, išasfaltuota 1,5 kilometro. 4 kilometrų žvyrkelis yra išlikęs, todėl teiginiai, kad premjeras namo važiuoja išasfaltuotu keliu, neatitinka tikrovės“, – trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Tas asfaltas nesibaigia ties premjero namais, dar kilometras tęsiasi į kitas gyvenvietes“, – tikino premjeras.

Paklaustas, ar yra prašęs inicijuoti ar paspartinti Upės gatvės tvarkymą, S. Skvernelis pakartojo, kad į procesus „nesikišo, nesikiša ir nesikiš“.

Premjeras taip pat teigė manantis, kad kraštuose, kur gyvena tautinės mažumos, reikia kelių asfaltavimo privilegijos.

„Manau, kad taip. Tokia pozicija buvo mano, kaip Vyriausybės nario, 2015 metais. Tai susiję ne tik su keliais. Jei pasižiūrėtumėte į protokolą, tai visoms ministerijoms yra pavedimai padaryti dėl vienos priežasties. Kitoje finansinėje perspektyvoje Vilniaus apskritis – miestas ir visi rajonai – negalės pretenduoti į ES lėšas. Taip buvo nustatytas kompensacinis mechanizmas, kad tokiu būdu būtų amortizuojami tie regioniniai skirtumai, kurie nebus kompensuojami ES lėšomis“, – teigė premjeras.

ELTA primena, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.