Daliai politikų įspėjant apie Baltarusijoje dislokuotų „Wagner“ samdinių keliamas grėsmes, S. Skvernelis primena, kad būtent tokio pobūdžio rizikas ir turėtų užkardyti VST.

„Tai yra banditiška grupuotė, kuri teoriškai galėtų peržengti Lietuvos sieną – su tokiomis grupuotėmis pagrindinės pajėgos, kurios turėtų kovoti yra Viešojo saugumo tarnyba. Dabar, kuomet grėsmės kyla, mes matome kitą veiksmą iš Vidaus reikalų ministerijos – šios tarnybos likvidavimą, pridengiant rožinėmis spalvomis“, – trečiadienį Seimo Nacinalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio metu sakė S. Skvernelis

„Kol tokie žalingi Lietuvos saugumui sprendimai ateina iš Vidaus reikalų ministerijos ir iš Vyriausybės, nes Vyriausybė jau pritarė, tai tikrai nematome pasirašinėti kažką naujo partijų susitarime“, – sakė jis.

Todėl sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis teigia, kad jei valdantieji ir toliau priiminės panašius Lietuvos saugumui žalingus sprendimus, jo vadovaujama partija apskritai svarstys apie pasitraukimą iš susitarimo dėl gynybos.

„O jeigu bus įgyvendinta tokia nusikalstama galimai veikla prieš Lietuvos saugumą, siūlysiu partijos mūsų organams svarstyti galima pasitraukimą apskritai iš parlamentinių partijų susitarimo. Nes, kaip minėjau, popieriuje viena, bet realiai daroma visai kas kita“, – akcentavo S. Skvernelis.

ELTA primena, kad prieš metus, liepos 15 d., parlamentinės partijos (išskyrus LVŽS) pasirašė nacionalinį susitarimą dėl saugumo politikos. Dokumente numatytos trys esminės veiklos kryptys: Lietuvos kariuomenės bei tarptautinių saugumo ir gynybos garantijų stiprinimas, valstybės pasirengimas ginkluotai gynybai ir atsakas į hibridines atakas. Numatoma, kad susitarimas turėtų galioti iki 2030 m.

LVŽS susitarimą pasirašė tik šių metų gegužę. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad taip siekta parodyti vieningą Lietuvos politinių jėgų poziciją prieš artėjantį Vilniaus NATO viršūnių susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją