Norėjo pasakyti kitą tiesą

Jau kelios dienos aptarinėjamas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko Sauliaus Skvernelio pasirodymas vienoje laidoje. Jis dalyvavo nuotoliniu būdu, tačiau studijoje sėdėjo A. Kondratas-Celofanas, kurį, beje, pirmadienio vakarą Lietuvos policija sulaikė ir pristatė į Kauno tardymo izoliatorių.

Dėl savo pasirodymo tokioje laidoje S. Skvernelis sulaukė ne tik įvairių atgarsių visuomenėje, bet net ir kritikos iš savo kolegų, kad esą su tokiais marginalais nedera dalyvauti vienoje laidoje.

„Kiekvienas turi galimybę pasirinkti, kur eiti, aš tikrai nerūšiuoju. Kalbant apie tą laidą, manęs buvo paprašyta pakomentuoti situaciją, susijusią su mergaitės paieška, iš buvusios profesinės pusės, tą aš padariau nuotoliniu būdu 10 ar 15 minučių, tuo mano dalyvavimas ir baigėsi. Aš mačiau, kad ten sėdi tas žmogus, bet trauktis – aš tikrai nesu bailus žmogus. Aš išsakiau savo profesionalią nuomonę, manau, kad daugeliu atveju ji pasiteisino, ir pasitvirtino galutiniame rezultate.

Manau, kad net ir tai specifinei tokių laidų auditorijai geriau išgirsti objektyvią nuomonę, ir po to girdėti galbūt kitokias, kurios mums nėra priimtinos, bet žmonės turi galimybę pasirinkti, neturime eterio užpildyti vien tokiomis nuomonės, kurios dažnai yra neadekvačios, prasilenkia su tiesa, pagrįstos sąmokslo teorijomis. Jei tiems žmonėms nebus sakoma kita tiesa, tai tie žmonės tiesiog bus visą laiką savo terpėje tokių marginalių veikėjų. 

Jei mes dalį visuomenės norime taip palikti užribyje, tai su jais nebendraukime. Manau, kad reikia bendrauti, ir čia didelės tragedijos nematau. Į tokias laidas reikia ir drąsos turėti nueiti, bet ten diskusijos nebuvo, išsakiau savo nuomonę ir atsijungiau“, – DELFI TV laidoje „Iš esmės“ aiškino S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)