„Šiandien susitiksiu su ministru ir priimsiu sprendimą išklausęs ministrą, įvertinęs visas aplinkybes. Tai bus mano sprendimas - be niekieno įtakos ir principingas sprendimas. Aš jį paskelbsiu ir pakomentuosiu“, - antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Premjeras pakartojo savo ankstesnę nuomonę, kad ministrui „šioje situacijoje tikrai dirbti būtų sunku, bet įmanoma“.

Paklaustas, ar pats ministras nepranešė apie savo apsisprendimą, S. Skvernelis dar kartą pakartojo: „Susitiksiu su ministru, viską išgirsime, pakalbėsime, aplinkybes visas įvertinsime ir atsakymus kai kuriuos noriu išgirsti tiesiai iš ministro“.

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis tikisi, kad Premjero pokalbis su ministru bus produktyvus.

„Aš šiek tiek turiu vilties, kad tas pokalbis bus produktyvus ta prasme, kad Premjeras nebėgs nuo atsakomybės, kaip darė iki šiol“, - sakė G. Landsbergis.

Jei ministras liks poste, politikas sakė, kad yra keletas žingsnių suplanuota į priekį. Pasak G. Landsbergio, ir toliau bus bandoma pasikviesti B. Markauską į frakciją, taip pat planuojamas opozicinių frakcijų pasitarimas.

„Tarp opozicinių frakcijų bus pasitarimas, kviesime visas - ir opozicines, ir mažumos - frakcijas pasitarti, ką galime daryti“, - sakė jis.

Politikas neatmetė ir interpeliacijos galimybės. „ Jei matysime, kad pavyksta surinkti 71 balsą, tada turbūt eisime interpeliacijos keliu“, - sakė G. Landsbergis.

Premjeras S. Skvernelis su Prezidentės sukritikuotu žemės ūkio ministru B. Markausku dėl jo likimo poste kalbėsis antradienio popietę.

ELTA primena, kad anksčiau naujienų portalas 15min.lt pranešė, jog B. Markausko šeima, ūkininkaudama Klaipėdos rajone, kai kurių sklypų šeimininkams nemoka nuomos mokesčio.

Paaiškėjo, kad faktiškai B. Markausko motina Sofija Markauskienė apie 5 metus naudojosi sklypais be leidimo, o Nacionalinė mokėjimo agentūra S. Markauskienei mokėjo Europos Sąjungos išmokas už keturis sklypus, kuriuos ji dirba be nuomos sutarčių.

Prezidentė praėjusią savaitę sakė, kad ministras B. Markauskas nebeturi nei politinės, nei moralinės teisės toliau likti poste.