„Ministras pirmininkas teigia, jog neturi jokių priekaištų savo komandos nariui, dėkoja jam už nuveiktus reikšmingus darbus įvairiose srityse ir linki sėkmės. Tai asmeninis patarėjo apsisprendimas, kurį premjeras gerbia“, - tokį premjero komentarą „Delfi“ perdavė premjero atstovas Tomas Beržinskas..

Delfi primena, kad S. Malinauskas apie pasitraukimą iš premjero patarėjų pareigų priėmė po konflikto su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. S. Malinausko teigimu, šis paprašė premjero S. Malinauską nušalinti nuo komunikacijos grupės dėl koronaviruso situacijos.

„Ministras mane informavo, kad informuotas ir premjeras, kad esu nušalinamas, jis pageidautų, kad būtų kitas visuomenės informavimo grupės vadovas. Suprantu, kad tai yra diskrecija koordinavimo grupės vadovo, jis tokius sprendimus priima“, – žurnalistams Vyriausybėje ketvirtadienį sakė S. Malinauskas, rašė BNS.

S. Malinausko paaiškinimas publikuojamas ir ministerijos pranešime spaudai. „Esu dėkingas S. Skverneliui už pasitikėjimą. Visada jį rėmiau ir remsiu. Esu dėkingas už galimybę dirbti jo komandoje. Susiklosčius aplinkybėms priėmiau sprendimą, kurį turėjau priimti“, – teigia premjero patarėjas.

Pranešime ministras pirmininkas teigia, jog neturi jokių priekaištų savo komandos nariui, dėkoja jam už nuveiktus reikšmingus darbus įvairiose srityse ir linki sėkmės. Tai asmeninis patarėjo apsisprendimas, kurį premjeras gerbia.

S. Malinauskas traukiasi iš pareigų nuo kovo 6-osios.