„Pagrindinis dalykas yra tai, kad yra statutas. Mes Seime turime dirbti pagal procedūras, kurios yra numatytos statute. Bet šis siūlymas yra svarstytinas“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Politikas akcentavo, kad opozicinės Seimo frakcijos antradienį spręs dėl galimybės jungtis prie šios „valstiečių“ inicijuojamos komisijos.

„Opozicinės frakcijos apsitars, kokiu būdu tai galima padaryti, nes tai irgi yra politinis procesas. Ir galbūt valdantieji padarė viską, kad išvengti tų atsakymų, kuriuos tikėjomės gauti iš vidaus reikalų ministrės. Tai yra ir kitas panašus toks žanras: neformali komisija, visuomeninė kažkokia komisija Seimo narių. Suprantama, kad jos sprendimai jokios teisinės galios neturės, bet galbūt bus galima gauti atsakymus į klausimus“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime inicijuoja tik iš opozicijos atstovų sudarytą laikinąją komisiją, kurios tikslas bus ištirti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės veiklą.

LVŽS kelia klausimą, ar 2021 m. rugpjūčio 10 d. neramumų prie Seimo metu buvo naudotas riaušių malšinimo planas, taip pat, ar buvo duotas įsakymas aktyvuoti masiniams neramumams malšinti ir viešajai tvarkai atkurti skirtą planą „Vėtra“.

Taip pat klausima, ar VRM ministrė A. Bilotaitė reikalavo R. Pociaus atsistatydinti iš pareigų, nuolat jį tikrino, elgėsi nepagarbiai, sukurdama darbui nemalonią psichologinę aplinką ir socialiai nesaugias darbo sąlygas bei baimes dėl galimybės netekti užtarnautų socialinių garantijų.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nepritarė opozicijos iniciatyvai sudaryti Laikinąją tyrimo komisiją tirti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybę organizuojant praėjusiais metais vykusių riaušių prie Seimo malšinimo veiksmus.