„Nebijau prisiimti atsakomybės. Esu pasiruošusi, jeigu to reikės ir bus tokie sprendimai. Esu rami, nes tikrai žinau, kad visus tuos tris metus stengiausi, dariau viską nuoširdžiai, su empatija, įsiklausant į kiekvieno vaiko, šeimos, kolegos situaciją“, – feisbuke trečiadienį rašė I. Skuodienė.

„Ar viskas pavyko? Ne, tikrai ne viskas. Ar galima buvo geriau? Taip, visuomet galima geriau. Ar padaryta klaidų? Taip, tikrai. Atleiskit už tai, bet žinau, kad tikrai stengiausi, man tai yra be galo svarbi misija“, – įraše pridūrė ji.

Pasak Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės, visuomenės požiūris į vaikus turi keistis.

„Aš tikiu ir pasitikiu, kad kiekvienas iš mūsų, tiek vaiko teisių gynėjai, tiek visa visuomenė, esame teisingame kelyje ir pokytyje ir šio vykstančio proceso vaikų atžvilgiu jau nebepavyks sustabdyti“, – teigė I. Skuodienė.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda antradienį sukritikavo vaiko teisių apsaugos tarnybų darbą, po to, kai šią savaitę viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomas jėga nuo motinos paimamas vaikas. Šalies vadovas atsakingas institucijas taip pat paragino kuo greičiau pateikti situacijos vertinimą.

„Dar kartą pamatėme, kiek daug dar trūksta tarnyboms ir visuomenei iki nesuvaidinto, nebiurokratinio rūpinimosi vaikais“, – savo „Facebook“ paskyroje antradienį paskelbė G. Nausėda.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė tokiai kritikai nepritarė, prezidento žodžius pavadino oportunizmu.

„Oportunizmas. Nusivyliau šiaip komentaru, nes nepraleista proga momentinio populiarumo socialiniuose tinkluose pasivaikyti“, – žurnalistams Seime komentavo ji.

Viešojoje erdvėje pirmadienį ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip vaiko teisių apsaugos darbuotojai iš mamos paima vaiką. Vaikas, plėšiamas iš mamos glėbio, verkė ir rėkė „ne“, „mamyte“, „gelbėkit“, „paleiskit“. Darbuotojai vaiką ramino, teigdami, kad „tavo mamytė niekur nedingo“. Mama prašė pareigūnų ir vaiko teisių apsaugos darbuotojų neimti jos vaiko.

Šiuo vaizdo įrašu pasidalinusi judėjimo „Basos mamos“ lyderė Vitalija Jankauskaitė–Milčiuvienė teigė, neva jame atpažinta Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Aurika Stanislovaitienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)