„Vaiko teisių tarnyba labai glaudžiai dirba su „Užuovėjos“ centru. Mes gauname pranešimą, reaguojame, informuojame policiją ir vaiką pervežame į „Užuovėją“. „Užuovėja“ vertina, atlieka ekspertizę, atliekamos apklausos, vaikui dėliojamas pagalbos planas, vaikas grįžta į savo savivaldybę ir mes toliau procese dalyvaujame. Tai yra mūsų glaudus bendradarbiavimas“, – žurnalistams trečiadienį komentavo I. Skuodienė.

„Dėl to ta įstaigų sąsaja yra visiškai natūrali, tik tiek, kad ji dar nėra nugulusi įstatyme. Bet įstatymas yra paruoštas, jis keliauja į pavasario Seimo sesiją“, – pridūrė ji.

I. Skuodienė teigė, kad tapti pagalbos centro „Užuovėja“ laikinąja direktore jai atrodė logiška. Juolab kad pagalbos centras dar šiais metais bus prijungtas prie tarnybos, atkreipė dėmesį ji.

„Kadangi įstaiga neturi vadovo, ministrės sprendimu nuo sausio 1 aš buvau paskirta vadove. Peržiūrėjusi ir įvertinusi, kad tai yra logiška – padėti kartu pereiti, padėti dėlioti viziją, kaip galime plėstis – aš sutikau ir pasirašėme darbo sutartį“, – žurnalistams kalbėjo vaiko teisių apsaugos tarnybos direktorė.

„Aš esu laikinai einanti direktorės pareigas trumpą laikotarpį iki tol, kol bus prijungta įstaiga“, – akcentavo I. Skuodienė.

Ji dėkojo žurnalistams, priminusiems, kad apie antrąją darbo vietą privaloma informuoti Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). I. Skuodienė pabrėžė, kad interesų deklaraciją ji jau pateikė.

„Dirbu pusę etato ir taip, turiu 30 dienų deklaracijos. Ačiū, kad žurnalistai priminė. Bet aš tą tikrai padariau laiku, jokių terminų neviršijau ir tas yra labai svarbu“, – sakė I. Skuodienė.

Trečiadienį lrytas.lt paskelbė, kad Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė I. Skuodienė greta einamų pareigų nuo šio sausio pusei etato taip pat paskirta vaikų, nukentėjusių nuo seksualinės prievartos, pagalbos centro „Užuovėja“ direktore. Tačiau I. Skuodienė apie savo antrąjį darbą iki mėnesio pabaigos nebuvo informavusi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK).

Skelbiama, jog, sulaukusi žurnalistų klausimų, I. Skuodienė apie naująsias pareigas VTEK vis dėlto pranešė.

Pranešama, jog laikinąja globos namų vadove I. Skuodienę paskyrė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Pasak ministrės, I.Skuodienė globos namams gali vadovauti ir iki rudens, nes šiuo metu siekiama įstaigą prijungti prie Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos, rašo portalas lrytas.lt.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją