„Iki 20 val. vakaro buvo pilnai užpildytos 134 vietos, apie 20 pasų dar buvo ruošiami supildymui. Lėktuve – 168 vietos“, – pirmadienį Eltai teigė V. Vaitiekūnaitė, pažymėdama, kad užklausos vis dar „krenta“.

„Yra keletas vokiečių, keletas latvių – bet čia tik 3–4 žmonės, didžioji dalis – lietuviai, su lietuviškais pasais, arba lietuviakalbiai izraeliečiai“, – pridūrė įmonės vadovė.

Ji taip pat pažymėjo, kad tautiečius gabenantis skrydis vėluos. „Skrydis vėluoja – visi skrydžiai vėluoja oro uoste. (…) (Leisis – ELTA) Rytoj po pietų, po 12 val., į popietę. Ryte galite net nelaukti“, – teigė V. Vaitiekūnaitė.

Šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelio žiniasklaidos duomenimis, „Hamas“ atakos aukų skaičius jau viršijo 700, daugiau kaip 2 tūkst. buvo sužeisti.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, gindamas Izraelį nuo „Hamas“ teroristų, žuvo dvigubą pilietybę turėjęs ir Izraelio policijoje tarnavęs Martynas Kuzmickas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją