Kandidatai į LRT vadovus:

Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, politikos apžvalgininkė, ilgametė DELFI vyriausioji redaktorė
Audrius Siaurusevičius, dabartinis LRT vadovas
Artūras Račas, buvęs agentūros BNS vyriausiasis redaktorius
Aldaras Stonys, LRT darbuotojas
Bernardas Gailius, istorikas, konservatorių partijos narys
Arūnas Valinskas, TV laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas
Justas Senapėdis, LRT darbuotojas
Zigmas Vaišvila, signataras
Kristupas Krivickas, TV laidų prodiuseris, Lietuvos centro partijos narys.

Trys kandidatai viešinti pavardžių nesutiko, taigi jų pavardės kol kas neskelbiamos.

Konkursas vyks už dviejų savaičių. Posėdžio metu kandidatai pristatys savo programas ir atsakys į tarybos narių klausimus.

„Kovo 20 dieną posėdis truks visą dieną, nuo ryto iki vakaro, maždaug nuo pusės dešimtos iki maždaug penktos valandos, bus išklausomi kandidatai, vėliau vyks slaptas balsavimas, jei prireiks, ir antras turas. Jei per antrą turą nė vienas nesurinks daugiau nei pusės LRT tarybos balsų, bus skelbiamas naujas konkursas“, – žurnalistams sakė LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

LRT generalinį direktorių rinks iš 12 asmenų sudaryta LRT taryba. Taryba susitiks su kiekvienu iš kandidatų ir slaptai balsuos. Kad LRT vadovas būtų išrinktas, už jį turi balsuoti daugiau kaip pusė iš 12 tarybos narių.

Nė vienam iš pretendentų nesurinkus daugiau nei pusės visų LRT tarybos narių balsų, tame pačiame LRT tarybos posėdyje skelbiamas pakartotinis slaptas balsavimas dėl dviejų daugiausiai balsų surinkusių pretendentų. Jeigu keli pretendentai surenka vienodą didžiausią balsų skaičių, pakartotinai slaptai balsuojama dėl šių kandidatų. Jeigu antrojo balsavimo metu nėra nustatomas laimėtojas, artimiausiame LRT tarybos posėdyje yra priimamas sprendimas dėl naujo konkurso skelbimo. Tokiu atveju LRT taryba paveda LRT generalinio direktoriaus pareigas einančiam arba kitam asmeniui laikinai eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas iki naujo generalinio direktoriaus paskyrimo.

LRT tarybai priklauso dailėtyrininkė Jolita Jablonskienė, poetas, eseistas, vertėjas Kornelijus Platelis, Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, žurnalistas, rašytojas Liudvikas Gadeikis, signataras Vytautas Plečkaitis, dailininkas Raimondas Savickas, teisininkė Giedrė Lastauskienė, žurnalistė Dalia Kutraitė Giedraitienė, Vilniaus universiteto profesorė Vilija Targamadzė, teisininkas Andrius Puksas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Darijus Beinoravičius. Tarybai vadovauja Vilniaus universiteto profesorius Žygintas Pečiulis.

LRT tarybos patvirtintuose reikalavimuose numatyta, kad kandidatas į LRT vadovus turi turėti magistro arba jam prilygintą laipsnį, turi mokėti lietuvių kalbą ir dar bent vieną iš Europos Sąjungos oficialių kalbų. Taip pat reikalaujama turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį.