„Estijos oligarchas Aleksejus Čulecas perregistravo savo verslo klasės lėktuvą „Gulfstream G450", pakito jo registracijos numeris, o jo operatoriumi tapo Latvijos bendrovė.

Šiandien orlaivis atliko pirmąjį skrydį, čia atkreipsime dėmesį į maršrutą: iš Rygos į Dubajų, bet su tarpiniu sustojimu Vilniuje“, – skelbia kanalas @motolkohelp.

Taip pat primenama, kad A. Čulecas yra su Baltarusijos diktatoriumi A. Lukašenka siejamo vietos oligarcho ir jo „pinigine“ vadinamo N. Vorobėjaus verslo partneris. Šiuo lėktuvu anksčiau skraidė ne tik pats N. Vorobėjus, bet ir iš Ukrainos pabėgęs oligarchas Tarasas Kozakas.

Šiam veikėjui atimta Ukrainos pilietybė, o Jungtinių Amerikos valstijų teisėsauga jį kaltina dalyvavus Rusijos saugumo tarnybos (FSB) operacijose prieš Ukrainos vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją