Delfi jau ne kartą rašė apie Lietuvos senjorų problemas. Itin didelio susidomėjimo sulaukė publikacijos apie senjorų gyvenimą globos namuose ir kiek tokios paslaugos atsieina. Tačiau panašu, kad minėtų globos namų durys atvertos tikrai ne visiems šalies senjorams. Susiklosčius tokioms situacijoms, į nežinią patenka ne tik patys senoliai, bet ir jų artimieji.

Į Delfi redakciją kreipėsi vilnietė Daiva, kuri pasidalino nepavydėtina savo istorija. Moteris papasakojo, jog nelikus kam pasirūpinti jos garbaus amžiaus mama, jai teko palikti darbovietę ir pačiai prisiimti rūpestį.

Tiesa, remiantis Eurostato duomenimis, ateityje Lietuvos visuomenė ir toliau senės. Prognozuojama, jog jau 2050-aisiais šalyje beveik 30 proc. gyventojų bus 65 metų ir vyresni asmenys. Akivaizdu, jog rūpestis senjorais tampa vis aktualesnis.

Šįkart Delfi domisi, kodėl Lietuvoje vis dar kyla tokios problemos, kaip užtikrinti, kad garbaus amžiaus tėvais rūpintųsi ne vaikai, o specialistai, ir kiek tokia priežiūra atsieina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)