Apie tai pirmadienį pranešė STT.

Pranešime taip pat teigiama, kad STT gavo Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvadas, patvirtinančias įtarimus, kad buvo siekiama nuslėpti galimą šios valstybės tarnautojos girtumo faktą per eismo įvykį.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, iš kurių viename ekspertai nustatė daugiau kaip vieną alkoholio promilę, o kitame alkoholio nerasta.

STT tęsiamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Atleidžiama nuo antradienio

Taip pat pirmadienį pranešta, kad Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė iš pareigų atleidžiama nuo antradienio, ją laikinai pavaduos Žemės ūkio ministerijos Žemės ir išteklių politikos departamento direktoriaus pavaduotoja Aušra Kalantaitė.

„Įsakymą dėl (D.Gineikaitės) atleidimo pasirašiau praėjusią savaitę, penktadienį, ji atleidžiama nuo antradienio“, – BNS pirmadienį sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Šiuo metu D. Gineikaitė atostogauja savo sąskaita. Atostogų ji išėjo po to, kai, įtariama, neblaivi gruodžio 19 dieną Kaune sukėlė avariją. Jai alkoholio tikrintuvu nustatytas vidutinis girtumas, tačiau su šiais duomenimis nesutikusi D. Gineikaitė vyko atlikti papildomo kraujo tyrimo Kauno klinikinėje ligoninėje.

Vėliau Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad toje ligoninėje bandyta nuslėpti D. Gineikaitės girtumą. Tyrime ji ir keli medikai apklausti kaip specialieji liudytojai.

Norėjo papasakoti, „kas ten vyksta“

DELFI primena, kad Iš Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) besitraukianti Daiva Gineikaitė, penktadienį paskambinusi į DELFI, norėjo išsakyti savo poziciją.

Tačiau ne apie vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ar Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamą tyrimą, bet apie priežastis, kodėl taip nutiko.

Buvusi NŽT vadovė teigė pirmadienį rengianti spaudos konferenciją, tačiau negalėjo tiksliai pasakyti, kur ji vyks, ir nenurodė jos laiko, be to, nelabai rišliai kalbėjo, kad pirmadienis bus paskutinė jos „darbo“ diena NŽT, tačiau jos darbuotojai esą jau dabar atsisako jai dirbti.

„Pirmadienis – mano paskutinė darbo diena. Tai net darbuotojai, kurie ten dirba, atsisako dirbti man. Visi visko bijo, jūs net neįsivaizduojat, kaip visi visko bijo. Kas ten vyksta, aš papasakosiu per spaudos konferenciją“, - paskambinusi DELFI, penktadienį sakė D. Gineikaitė.

Po poros valandų trumpąją žinutę atsiuntusi D. Gineikaitė nurodė, kad konferencija atšaukiama.