Nesantaikos kibirkštį tarp valdančiųjų įskėlusi Renata Cytacka veikiausiai toliau dirbs Energetikos ministerijoje, rašo „Lietuvos žinios“. Teigiama, kad pagal kompromisinį susitarimą, jai bus pasiūlyta ne viceministro, o ministro patarėjo kėdė. Jei LLRA atstovė taptų ministro patarėja, jos alga sumažėtų 1,5 tūkst. litų - iki 6,2 tūkst. litų.

„Lietuvos žinių“ šaltinių duomenimis, valdančiosios koalicijos partneriams ir LRRA lyderiams pagaliau pavyko susitarti, kur įdarbinti įvairiais akibrokštais garsėjusią R. Cytacką. Kad šios partijos atstovė Energetikos ministerijoje gali likti kaip patarėja, užsiminė ir premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius, pastarosiomis dienomis „įgarsinantis“ viešai kalbėti vengiantį Energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių.

DELFI primena, jog R.Cytacka buvo vienintelė viceministrė, atsisakiusi pareigas Vyriausybėje palikti savo noru. Kilus nepasitenimui tokiu elgesiu tarp valdančiųjų, galiausiai ją atleido LLRA deleguotas energetikos ministras J. Neverovičius. Tokią sąlygą ministrui buvo iškėlęs A.Butkevičius, tvirtindamas, kad nepriėmus sprendimo dėl R.Cytackos, J.Neverovičiaus kandidatūra į ministrus nebus teikiama prezidentei.

Dėl R. Cytackos elgesio premjeras J Neverovičiui priekaištavo ir anksčiau. Skandalingoji buvusi viceministrė išgarsėjo prezidentę D. Grybauskaitę išvadinusi melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekeldama valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškeldama Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.