Pirmą kartą jis viešai prabilo ne tik apie tai, kaip pateko į butą, kuriame, anot jo, jau buvo nužudytos merginos, papasakojo ir kodėl apie tai nepranešė policijos pareigūnams, o nužudytąsias apdengęs rasta paklode nutarė ieškoti vertingų daiktų. Jis papasakojo ir apie tai, kaip policijos pareigūnams prisipažino įvykdęs šaltakraujišką nusikaltimą, o vėliau savo „nuoširdaus prisipažinimo“ išsižadėjo.

„Man iki šiol neišpasakytai gėda, jog tokiomis aplinkybėmis, lipdamas per lavonus, įvykdžiau vagystę, bet aš tikrai jų nenužudžiau“, – kalbėjo D. Kriaučiūnas.

Jis daugybę metų ieškojo būdų, kaip įrodyti savo tiesą, tačiau taip ir nesugebėjo, todėl prieš ketverius metus ryžosi siaubingui poelgiui – Šiaulių kalėjime įkaite paėmė čia dirbusią prižiūrėtoją ir kartu su ja sugebėjo pasprukti iš įkalinimo įstaigos.

„Noriu pasakyti, kad nesigailiu šio įvykio, jį buvo būtina atlikti – šioje situacijoje yra tik vienas dalykas, kuris man kelia moralinę dilemą, – kad mergina papuolė į tą situaciją, kad savo skausmu paliečiau kitą žmogų“, – „Skandalingoje išpažintyje“ verkdamas pasakojo D. Kriaučiūnas.

Jis tikino, kad teisėsauga suklydo, bet nenori pripažinti klaidų – vos tik buvo paskelbta, jog yra sulaikytas dviejų merginų žudikas, tyrėjai iš karto tyrėjai gavo daugybę apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)